- 2014 kan bli et dyrt år for staten og forsikringsselskapene

Historisk dom gir multihandikappede Olivers (10) mamma og pappa erstatning. - Staten frykter Oliver-dommen, sier advokat.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

FROGNER (Dagbladet): - Det er svært gledelig at lagmannsrettens dom nå er rettskraftig. Det betyr at ti års kamp er kronet med seier for Oliver, Mona og Bjørge, sier familiens advokat Trond Alan Walmsnæss Wehn i advokatfirmaet Ness Lundin til Dagbladet.

I dagens avis skriver Dagbladet om multihandikappede Oliver Svehaug Sand (10) som er så syk at både mamma Mona og pappa Bjørge må pleie ham på heltid.

Oliver fikk ikke forsvarlig helsehjelp under fødselen, og gutten fikk alvorlige hjerneskader som følge av oksygenmangel. En historisk dom gir mor og far erstatning for inntektstap.

Les hele den gripende historien her (krever innlogging).

- Overraskende Da Dagbladet først omtalte den viktige prinsippdommen i september i år uttalte Pasientskadenemnda (PSN) at de vurderte å anke den.

- Vi vurderer en anke til Høyesterett fordi dommen tar stilling til et prinsippielt spørsmål og derfor kan få betydning. Vi er uenig i lagmannsrettens rettsanvendelse, og det hadde vært nyttig med en avklaring i Høyesterett, uttalte leder Kari Løchen i rettssaksseksjonen i PSN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer