2014 kan bli rekordvarm: - Det ser ikke bra ut for skisesongen akkurat nå

Temperaturene ligger godt over normalen.

LITE SNØ SÅ LANGT I ÅR:  Savner du skiene? Er det skiføre der du bor? Dette bildet er fra skisesongen i fjor, på idyllisk påskeferie på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
LITE SNØ SÅ LANGT I ÅR: Savner du skiene? Er det skiføre der du bor? Dette bildet er fra skisesongen i fjor, på idyllisk påskeferie på Røros. Foto: Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Tall yr.no har samlet viser at temperaturen i Norge har vært 2,3 grader høyere enn normalt i år. Det går mot et rekordvarmt 2014.

- Og at det er så lite snø, har jo sammenheng med at det er så varmt. Alt tyder på at det går mot et varmere klima, og da vil vi mest sannsynlig få mindre snø, også, sier vakthavende meteorolog Elbjørg Moxnes ved Meteorologisk institutt til Dagbladet.

Snømangelen ble omtalt av Nettavisen tidligere i dag.

Varmere år Våren var varm og høsten har vært våt. I Oslo har 76 prosent av dagene så langt i år vært varmere enn normalen. I Bergen er det 84 prosent.

Og selv om det var nok snø til å spenne på seg skiene i Tromsø allerede i oktober, kan gullsesongen i resten av landet la vente på seg. Det ble det målt over 20 grader på flere stasjoner på Vestlandet i dag

- Akkurat nå ser det dårlig ut for skisesongen. At det er unormalt varmt i dag, det er i alle fall helt sikkert, sier Moxnes til Dagbladet.

• Er det skiføre der du bor? Del dine værbilder med oss på #dbvær på Instagram og Twitter.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer