Mellomvalget i USA:

2018 kan bli et politisk «blodbad». Norsk-amerikanske Phil kan stå for den største overraskelsen

- Hatet de føler mot Trump motiverer. Men de får det ikke lett av den grunn, mener USA-ekspert.

UTFORDRER REPUBLIKANERNE: Den norsk-amerikanske demokraten Phil Bredesen kan ende opp med å stå bak en av de største overraskelsene i høstens mellomvalg i USA, og samtidig gjøre livet langt vanskeligere for president Donald Trump. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB Scanpix
UTFORDRER REPUBLIKANERNE: Den norsk-amerikanske demokraten Phil Bredesen kan ende opp med å stå bak en av de største overraskelsene i høstens mellomvalg i USA, og samtidig gjøre livet langt vanskeligere for president Donald Trump. Foto: Mark Humphrey / AP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Etter nær to år med Donald Trump i Det hvite hus, kan amerikanske velgere i november snu opp ned på den politiske virkeligheten i USA. Da er det nemlig tid for mellomvalget, der republikanernes flertall i begge kamrene i Kongressen står på spill.

Både republikanere og en rekke amerikanske medier har advart om at valget kan ende opp som «et politisk blodbad».

En som er sentral i jobben for å sikre flertall for Demokratene, er den norsk-amerikanske politikeren og senatorkandidaten Phil Bredesen. Men mer om Bredesen seinere.

Et «tronskifte» i Kongressen kan bety katastrofe for Trump og Republikanerne. Demokratene har tatt tydelig avstand fra presidenten og hans politikk. Republikanerne er derfor så godt som avhengige av flertall i både Representantenes hus og Senatet for å få noe som helst betydelig form for politisk gjennomslag.

En rekke politiske analytikere, og demokrater, har også tatt til orde for at Demokratene må benytte anledningen til å stille Trump for riksrett dersom de sikrer flertall i Kongressen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer