Listhaug vs. Støre

2018: «Uskikket». 2021: Vil ikke svare

I 2018 var Jonas Gahr Støre «ikke skikket til å være statsminister», ifølge Sylvi Listhaug. Tre år seinere har hun ombestemt seg.

VIL IKKE GJENTA: Jonas Gahr Støre var ikke egnet til å lede landet i 2018, ifølge Sylvi Listhaug. I 2021 har noen forandret seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet
VIL IKKE GJENTA: Jonas Gahr Støre var ikke egnet til å lede landet i 2018, ifølge Sylvi Listhaug. I 2021 har noen forandret seg. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I 2018 kom Frp-leder Sylvi Listhaug med en krystallklar dom over Ap-leder Jonas Gahr Støre:

- Han er ikke skikket til å være statsminister, sa Listhaug den gang.

Nå, tre år seinere, har Listhaug endret mening.

Listhaug vil ikke gjenta at Støre fortsatt er uskikket til toppjobben.

- Jeg mener at han ikke er den beste til å være statsminister i Norge, fordi han er for vinglete. Jeg støtter ikke ham som statsminister, sier hun til Dagbladet.

Vil ikke svare

Det har vært rødgrønt flertall på målingene i lang tid. På Dagbladets ferske måling har Ap, Senterpartiet og SV klart flertall. Og Jonas Gahr Støre har vært tydelig på at det er han som er statsministerkandidaten på venstresida.

- Du sa at Støre ikke er skikket til jobben. Mener du det fortsatt, Listhaug?

- Jeg synes i alle fall ikke at han skal bli statsminister, svarer Listhaug.

- Er Støre skikket eller usikket som statsminister?

- Han er leder av Arbeiderpartiet. Alle ledere av Ap vil være statsministerkandidater, men jeg håper at han ikke blir valgt, sier Listhaug.

VARSLER ENDRING: En offensiv Sylvi Listhaug gjorde det klart at hun kommer til å rendyrke Frp. Reporter: Steinar Suvatne. Foto: Ivan Larsson / Dagbladet Vis mer

Intern uro

Frp har landsmøte til helga, og uroen i partiet begynner å bli bemerkelsesverdig. Torsdag trakk hele Frp-gruppa i Halden kommunestyre seg i protest mot linja Listhaug har lagt partiet på.

Så raste både tidligere olje- og energiminister Tord Lien (Frp) og FpU over Frp's helomvending i den betente Acer-saken. Så kunne Dagbladet fortelle at Listhaug fikset ny votering da stortingsgruppa til Frp først ikke ville snu.

Jonas Gahr Støre ønsker ikke å kommentere saken overfor Dagbladet.

- Du må ha stø kurs

Dagbladet stiller spørsmålet flere ganger, men Listhaug ønsker ikke å svare på om hun fortsatt mener at Støre er uegnet til å være statsminister.

Listhaug sier heller ingenting om hvilke kvaliteter Støre har tilegnet seg fra 2018 og fram til i dag som nå gjør han mindre uegnet som statsminister i hennes øyne.

- Jeg går ikke inn det nå, annet enn å jobbe for at han ikke skal bli valgt. For fire år siden drev jeg valgkamp hvor jeg hadde ansvar for innvandringsfeltet, og som jeg sier så er han vinglete på det området og det mener jeg er kritisk for landet. For der må du ha stø kurs. Jeg synes også at Ap under Støre har blitt mer lik SV og Rødt. Stoltenberg ville aldri lagt opp til en gambling med oljefondet. Så jeg tror det ville være dumt for Norge om han ble statsminister, sier Frp's ferske leder.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer