Gustav Gorecki, Tove Selnes og Henrik Andersson har plukket ut sommerens kandidater til Storebrands program. Foto: Silje Sundt Kvadsheim. 
Gustav Gorecki, Tove Selnes og Henrik Andersson har plukket ut sommerens kandidater til Storebrands program. Foto: Silje Sundt Kvadsheim. Vis mer

203 studenter kjempet om ti plasser i Storebrands sommerprogram

«Sommerjobben» kan resultere i jobbtilbud.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): For tre år siden dro Storebrand i gang Sandbox, selskapets program for summer internship. I løpet av seks sommeruker løser en gruppe studenter i et tverrfaglig team en reell problemstilling som Storebrands kunder står overfor, og lager et ferdig produkt.

Ifølge Finansavisen gjør studentene dette ved hjelp av en arbeidsmetodikk som går unner navnet lean startup.

203 søkere

Og det er det stadig flere som vil. I oppstartsåret 2015 fikk programmet 67 søkere. I fjor var antallet 112, mens det i år var 203 kandidater som ønsket å være med.

Å kapre de rette hodene til Storebrand er en av årsakene til at prosjektet er satt i gang.

- Finansnæringen trenger ny kompetanse. Tidligere har blårussen vært i hovedfokus, men vi ser nå at vi er nødt til å tenke mye mer flerfaglig og satse mer på digital kompetanse, interaktiv design, og evne til å forstå forbrukeren, sier Tove Selnes, HR-direktør i Storebrand, til Finansavisen.

Mulig jobbtilbud

- Sandbox-deltakerne er en viktig rekrutteringsbase for oss. Storebrand har i de seneste årene fått mange erfarne nyansatte, men vi ser at de raske endringene og behovet for ny kompetanse gjør at vi må revurdere og satse mer på de yngre fremover. Hvis det i år er en eller to supre kandidater blant de som skal være her i sommer, vil vi komme med et graduate-program med jobbtilbud når de er ferdig utdannet, sier Selnes til Finansavisen.

Sandbox-prosjektet er i utgangspunktet rettet mot studenter med et til to år igjen før studiene avsluttes.

Andre økonominyheter:
2019 kan være året hvor vi når toppen
Slik kan du tjene penger på børsfall