204 drept i flyulykke

Taipei (NTB-Reuters-AFP): Et passasjerfly med 197 mennesker om bord krasjlandet ved 13-tida norsk tid i dag flyplassen utenfor Taiwans hovedstad Taipei. Flyet tok umiddelbart fyr, og alle ombord omkom. I tillegg ble sju mensnker på bakkken drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Flyet kom fra Bali i Indonesia og tilhørte det taiwanske flyselskapet China Airlines. Tjenestemenn ved flyplassen opplyste at det var 183 passasjerer og 14 besetningsmedlemmer om bord.

Forholdene på Chiang Kaishek-flyplassen rett sør for Taipei var kaotiske på grunn av nattemørket. Det var tett tåke på flyplassen da flyet styrtet.

I brann

- Flyet krasjet idet det skulle lande, og kom i brann. Det brenner fortsatt, sa en tjenestemann ved flyplassen til nyhetsbyrået Reuters. Flyet var av typen Airbus 300.

Flyet skal ha krasjet i en bygning på siden av rullebanen, og ubekreftede meldinger gikk ut på at også mennesker på bakken skal ha kommet til skade.

- Det er små sjanser for at noen kan ha overlevd, sa en tjenestemann ved flyplassen.

Smadret

Flyet krasjet og begynte å brenne da det gjorde sitt andre forsøk på å lande i tett tåke i kveld (lokal tid). Det rammet flere bolighus, som også kom i brann. Flyet ble tilsynelatende helt smadret i sammenstøtet. Flammene fra de voldsomme brannene kunne ses fra flere kilometers avstand.

En 10 år gammel gutt ble funnet levende, sterkt forbrent, men døde på vei til sykehuset. Gutten bodde trolig i et av husene som ble rammet.

Stygt rulleblad

Flyet, en Airbus 300, kom fra Bali i Indonesia og tilhørte det taiwanske flyselskapet China Airlines. Dette selskapet har tidligere hatt hele 72 ulykker, fire av dem etter 1986. I 1994 krasjet en annen Airbus 300 som tilhørte China Airlines. det skjedde i Nagoya, japan og 264 mennesker ble drept.

Blant passasjerene var også Taiwans sentralbanksjef Sheu Yuan-dong, hans kone og tre sentrale medarbeidere i banken, som alle var på vei tilbake fra et regionalt banksjefmøte på Bali.

<B>I BRANN:</B> Brannfolk arbeidet i hele kveld med å slokke brannen etter ulykken på Taiwan.
Flyet som styrtet er typen Airbus 300.