207 oljearbeidere ut i streik fredag

207 oljearbeidere ved fire plattformer i Nordsjøen tas ut i streik fra fredag morgen etter brudd i meklingen mellom Oljearbeidernes Fellessammenslutning og Oljeindustriens landsforening.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

- Det var ikke mulig å framsette forslag som kunne forventes å bli anbefalt av begge parter. Meklingen ble avsluttet uten resultat klokken 2 natt til fredag, opplyser meklingsmann Elisabeth Stenwig.

Oljearbeidernes Fellessammenslutning (OFS), som organiserer 2.200 oljearbeidere, forhandlet sammen med Lederne, som organiserer oljearbeidere med personalansvar og teknikere på plattformene.

Oljearbeidernes krav om tariffesting av pensjonsrettighetene utløste konflikten.

- Vi ville ha tariffestet de nåværende pensjonsordningene og ryddighet omkring midlertidige ansettelser. Oljeindustriens landsforening var ikke villige til å komme oss i møte på noen av disse områdene, sier leder Terje Nustad i OFS til NTB.

152 medlemmer fra OFS ved plattformene Snorre A og B, Ringhorn og Ekofisk Kilo og 55 medlemmer av Lederne ved Snorre A og Ekofisk Kilo er i første omgang tatt ut i streiken.

Ifølge informasjonssjef Kristofer Hetland i Statoil vil streiken få store konsekvenser for oljeproduksjonen.

- Både Snorre A og B-plattformen må stenges, opplyser Hetland.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.