21 år for Tom-drapet

For snart to år siden ble Tom Halvorsen lenket til et bord, skutt to ganger og dumpet i sjøen. I dag dømte lagmannsretten to av de skyldige til 21 års fengsel uten sikring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Natt til 1. mai 1998 dro russegutten Tom Halvorsen til Bryne på Jæren for å møte tre bekjente. På diskoteket Rockefeller ble Halvorsen dopet. Han fikk tape over munnen og ble lenket til et bord med håndhjern. Deretter ble han skutt to ganger i hodet. Liket ble seinere dumpet i sjøen.

Bakmann

Den antatte hjernen bak henrettelsen var Minh Quang Pam (27). Ole Håkon Geliassen (26) skjøt det første skuddet, etter ordre fra Quang. Det andre skuddet ble avfyrt av en ung vietnameser. Motivet for drapet var penger. Halvorsen hadde med seg 100 000 kroner.

Strengeste straff

I Jæren herredsrett ble Quang og Geliassen dømt til 21 års fengsel for overlagt drap den 8 februar i år. Den 18 år gamle vietnameseren fikk ti års fengsel. Alle anket. I dag falt lagmannsrettens dom.

Quang og Geliassen fikk begge 21 år uten sikring. Den unge vietnameseren fikk 11 år på grunn av sin unge alder og tragiske barndom.

Geliassen anket straffeutmålingen på stedet. De to andre tok betenkningstid. I løpet av to uker må de bestemme om de vil påkjære straffen til høyesterett.

RETTSSAKEN: 17-åringen, Minh Quang Pham og Ole Håkon Geliassen.