21 år og en tåre

Alle de fire tiltalte er bemerkelsesverdig fattede når påstanden faller: fengsel i 21 år for alle.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

DET ER IKKE vanlig at noen som er tiltalt for medvirkning til drap blir omtalt med fornavn i aktors prosedyre. Det er helt sikkert første gang at fire som er tiltalt for medvirkning til tre drap utført som rene henrettelser, blir det. Men aktor Olav Thue sier i sin prosedyre at han finner det naturlig, og dommer Trond Våpenstad lar det passere. Muligens fordi også han finner det naturlig. Eller er det fordi et krav om bruk av en mer distansert tiltaleform vil bli oppfattet som et signal om hvilken retning dommen går i?

VERONICA , som formelt skal omtales som «tiltalte nummer to», er noen ganger oppe i øyekroken og tørker en tåre. Men alle fire tiltalte er bemerkelsesverdig fattede mens aktorene Olav Thue og Jørn S. Maurud i nøkternt stemmeleie legger stein på stein i den muren som vil stenge alle fire inne på lovens maksimum dersom retten gir aktoratet medhold. Alvoret er tyngre til stede i rettssalen enn vanlig har vært i denne merkelige saken etter at aktor Maurud har lagt ned sin påstand om 21 års fengsel for Veronica, Per, Kristin og Lars. De skjuler sine følelser og snakker ikke med andre enn sine advokater, og knapt nok det, etter at aktoratet er ferdig med sin prosedyre.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer