TUNG OPPGAVE: Rådmann i Vefsn kommune, Magne Pettersen, dro i dag til Krinkelkroken barnehage i Mosjøen for å snakke med kollegaene til omkomne Tove Peggy Åkerøy (45) - blant dem niesen, som også mistet moren i raset søndag. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADET
TUNG OPPGAVE: Rådmann i Vefsn kommune, Magne Pettersen, dro i dag til Krinkelkroken barnehage i Mosjøen for å snakke med kollegaene til omkomne Tove Peggy Åkerøy (45) - blant dem niesen, som også mistet moren i raset søndag. Foto: BJØRN LANGSEM/DAGBLADETVis mer

21-årig kvinne mistet mor og tante i raset

Barnehageansatt hardt rammet av ulykken. - Ingen var forberedt på noe slikt, sier rådmann Magne Pettersen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| MOSJØEN (Dagbladet): - Jeg kjente faktisk Tove. Ikke fra jobben her oppe i barnehagen, men fra da hun selv var barn, forteller Magne Pettersen, rådmann i Vefsn kommune, til Dagbladet.

Bak ham, i kommunale Krinkelkroken barnehage i Mosjøen, er det minnestund blant de ansatte. Barnehagen er stengt i dag, etter at en av de ansatte, Tove Peggy Åkerøy (45), omkom i rasulykken utenfor byen søndag.

- Ulykken setter veldig preg på folk, spesielt på en såpass liten arbeidsplass. Nå driver de omsorg og sorgarbeid blant hverandre, sier rådmannen, som i kraft av å ha øverste ansvar for de kommunalt ansatte har hatt samtaler med de 12-15 arbeidstakerne i barnehagen.

Tre søstreBlant de sørgende ansatte er også Tove Peggys 21-årige niese. Niesens mor og Tove Peggys søster, Bjørg Heidi Åkerøy (43) - også hun barnehageansatt - er fortsatt savnet og antas omkommet, i likhet med en tredje Åkerøy-søster, Therese Mari (29).

Tove Peggys samboer overlevde og ligger skadd på sykehus. Sammen har de to barn.

- Ulykken kom som et veldig sjokk på alle, ingen var forberedt på noe slikt, sier rådmann Pettersen. Han forteller at foreldrene til barna i Krinkelkroken har vist stor forståelse for at barnehagen i dag holder stengt.

Vurderer letingI likhet med Tove Peggy ble Berit Rugeldal (47) funnet omkommet etter det store snø- og jordraset som gikk da turfølget de var del av, var på vei opp Jamtfjelltind for å legge ut ei turbok på toppen av fjellet. De to kvinnene ble gravd fram av to uskadde deltakere i følget, som dro for å hente hjelp. Alle de overlevende ble hentet ut av fjellområdet natt til i går.

Letearbeidet for å finne de to siste omkomne har stått på hold fordi det er overhengende fare for at det igjen skal rase i fjellet. Politiet opplyser i formiddag at skredeksperter fra Norges Geotekniske Institutt vil ankomme Mosjøen og dra på befaring i helikopter så snart det lar seg gjøre. Deretter vil det bli vurdert om letingen skal gjenopptas.

FLERE HUNDRE METER LANGT: Raset som gikk på Jamtfjelltind søndag, og som tok turfølget på åtte, var 50-60 meter bredt og flere hundre meter langt. Foto: LUFTFORSVARETS REDNINGSTJENESTE/SCANPIX
FLERE HUNDRE METER LANGT: Raset som gikk på Jamtfjelltind søndag, og som tok turfølget på åtte, var 50-60 meter bredt og flere hundre meter langt. Foto: LUFTFORSVARETS REDNINGSTJENESTE/SCANPIX Vis mer