RAMMET: Politi og skuelystne utenfor moskeen på Vesterbro i København, der det tirsdag ble avfyrt flere skudd. Eid-markeringa er ødelagt av et brutalt drap. Foto: Linda Henriksen / Scanpix
RAMMET: Politi og skuelystne utenfor moskeen på Vesterbro i København, der det tirsdag ble avfyrt flere skudd. Eid-markeringa er ødelagt av et brutalt drap. Foto: Linda Henriksen / ScanpixVis mer

21-åring drept utenfor moské i København

Øyenvitner betegner drapet som en ren likvidasjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Store politistyrker rykket ut da det kom melding om skyting utenfor en moské i bydelen Vesterbro tirsdag morgen.

Nærmere 1000 mennesker var akkurat ferdige med å feire avslutningen av fastemåneden ramadan og strømmet ut av moskeen da det smalt.

Ifølge øyenvitner var flere personer først involvert i en heftig krangel utenfor moskeen. Kniv skal ha blitt trukket, og plutselig smalt det.

En kraftig mann skal ha kommet løpende med et håndvåpen og skutt en 21 år gammel mann i hodet.

Ifølge øyenvitnet Jibran Sarwar ble mannen truffet av flere skudd i hodet, og flere av dem ble avfyrt etter at offeret hadde falt i bakken. En annen mann ble truffet i skulderen.

- Folk fikk panikk og løp inn i moskeen igjen, forteller Sarwar.

København-politiet har etterlyst en kraftig mann i 30-årsalderen, iført kjortel og semsket skinnjakke. Gjerningsmannen skal ha forsvunnet fra stedet i en grønn kassebil, skriver politiken.dk.

(NTB)