Tyskland:

21-åring drept ved turistmål

En amerikansk kvinne er bekreftet omkommet etter at hun ble dyttet ned en lang skrent. Reisefølget hennes ligger på sykehus med omfattende skader.

DØDE: En 21-år gammel amerikansk kvinne ble dyttet ned en skrent i nærheten av slottet Neuschwanstein i Tyskland. Foto: NTB
DØDE: En 21-år gammel amerikansk kvinne ble dyttet ned en skrent i nærheten av slottet Neuschwanstein i Tyskland. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Et besøk ved verdensberømte Neuschwanstein-slottet helt sør i Tyskland fikk dramatiske følger for to kvinnelige amerikanske turister på henholdsvis 21 og 22 år.

En 30 år gammel mann fra USA sitter nå i varetekt i Tyskland, og ettersøkes nå for drap og drapsforsøk.

Det melder flere internasjonale medier, deriblant BBC.

Tilfeldig møte

Venneparet besøkte slottet Neuschwanstein onsdag denne uka, da de ved tilfeldighet traff en amerikansk mann som tilbød seg å vise dem et «hemmelig utsiktspunkt».

Neuschwanstein er kjent som en av Tysklands aller mest populære turistattraksjoner med mer enn 1,3 millioner besøkende hvert år.

Det første møtet skal ha skjedd i nærheten av slottet ved Marienbrücke, hvor jentene først fikk god kontakt med gjerningsmannen som nå sitter varetektsfengslet i Tyskland.

Ble dyttet

Mannen førte angivelig kvinnene til en skjult sti, hvor han omsider angrep og kvelte den yngste turisten, og deretter dyttet henne 50 meter ned en bratt skråning.

Den andre kvinnen skal ha forsøkt å hjelpe venninna, men ble selv dyttet ned samme skrent.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer