21-åring fra Asker må i fengsel etter sex med tre 15-åringer og spredning av sexvideo

En 21-årig mann er i Asker og Bærum tingrett dømt til ett år og ni måneders fengsel for å ha hatt sex med tre 15 år gamle jenter og ha spredt en sexvideo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mannen er dømt for å ha filmet og delt en video på Facebook av at han hadde sex med en av jentene, skriver Budstikka.

Tiltalte erkjente straffskyld for filming under samleie og for å ha publisert filmen på Facebook, alt uten jentas samtykke. De andre forholdene i tiltalen nektet 21-åringen straffskyld for.

Han erkjente samleie med de tre jentene, men påberopte seg straffrihet på grunn av jevnbyrdighet i alder og utvikling. Det var ikke retten enig i.

Aktor ba om to års ubetinget fengsel for forholdene som skjedde i 2015 og 2016, da mannen var 18 og 19 år gammel. Retten reduserte straffen med tre måneder siden han tilsto spredning av filmen og samleie med jentene.

Kynisk utnyttelse

Filmen ble publisert på en Facebook-gruppe som besto av 22 medelever. Retten anser det som skjerpende at tiltalte lot jenta tro at han slettet filmen der og da, men likevel beholdt den og la den ut på Facebook kort tid etter.

Retten skriver i dommen at: «Handlingsmønsteret framstår som en kynisk utnyttelse av mindreårige jenter for å oppnå seksuell nytelse og kunne skryte på seg mange partnere.»

Dommer Bente Løvik Ulven påpeker at filming og publisering av intime bilder og videoer medfører «en enorm og i verste tilfeller livslang belastning for den som rammes».

Fjerde straffesak

I tillegg til ubetinget fengsel, er 21-åringen dømt til å betale oppreisning til de tre jentene, med en totalsum på 330.000 kroner. To av jentene er tilkjent 130.000 kroner hver, mens den tredje jenta skal ha en oppreisningserstatning på 70.000. Dommen var enstemmig.

Straffesaken mot mannen er den fjerde i Asker og Bærum som omhandler spredning av intime bilder eller videoer av unge jenter i sosiale medier siden oktober i fjor, ifølge Budstikka.

(NTB)