TJENER MILLIONER: Dyar Al-Ashtari tjener svært godt på sine IT-kunnskaper. Foto: Privat
TJENER MILLIONER: Dyar Al-Ashtari tjener svært godt på sine IT-kunnskaper. Foto: PrivatVis mer

21-åring Googlet seg til rikdom

Dyar Al-Ashtari (21) droppet skolen til fordel for gründerlivet. De siste to årene har han tjent millioner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Dyar Al-Ashtari (21) lever den amerikanske drømmen i Washington, og har tjent en formue på sine data-kunnskaper. Nå vil han satse på iskrem og eiendom, skriver Finansavisen.

- 90 prosent av inntektene mine er fra søkemotoroptimalisering. Resten kommer fra utvikling av nettsider og innholdsproduksjon, sier den 21 år gamle gründeren, som er oppvokst i Fredrikstad.

- Det er så mye gratis kunnskap på nett, men folk bruker det ikke. Jeg satt på YouTube da du ringte for å lære meg et nytt programmeringsverktøy. Det kan bli nyttig, forteller Al-Ashtari til avisen.

Solid bunnlinje

De siste fem månedene har Al-Ashtari ifølge Finansavisen bodd i Washington for å komme nærmere dem han jobber sammen med. Herfra hjelper han kunder med å ranke så høyt som mulig på Google.

De siste to årene har han omsatt for totalt 21,6 millioner kroner, og sitter igjen med 11,8 millioner kroner på bunnlinjen etter skatt.

- Det er ingenting som er sterkere enn å være nummer én på søkelistene til Google på ord som er populære. Kundene vet allerede hva de vil ha, de sitter klare med pengene, men trenger bare en nettside hvor de kan få kjøpt produktet, sier Al-Ashtari til avisen.

Iskrem

Al-Ashtari har ifølge avisen tatt to år av et IT-studium på Noroff i Kristiansand fordi foreldrene maste om hvor viktig det var med utdannelse, men syntes det var kjedelig og sluttet.

- Det er aldri for tidlig å starte et selskap. Jeg tjente ingen penger de to første årene jeg holdt på, men det betyr ingenting. Man må ikke gi seg. Jeg har en venn her borte som er 15 år, og han tjener 1 million kroner i måneden på å jobbe med søkeoptimalisering, hevder Al-Ashtari, som har fått smaken på gründerlivet og nå skal satse på iskrem sammen med en bekjent.

- Hvis jeg kjenner oss riktig så gjør vi det bedre enn de andre i bransjen. Folk gjør gjerne det samme som alle andre, og det går dårlig. Vi gjør ting bedre og annerledes, hevder 21-åringen overfor Finansavisen.

Flere nyheter:

Denne leiligheten doblet seg i pris på fem år
Vil ikke ha Andresens millioner
- Unge lever på forskudd