DØDE AV SKADENE: Mannen som ble banket opp i sitt eget hjem på Aurskog på Romerike natt til i dag, døde av skadene. Foto: Torgeir P. Krokfjord
DØDE AV SKADENE: Mannen som ble banket opp i sitt eget hjem på Aurskog på Romerike natt til i dag, døde av skadene. Foto: Torgeir P. KrokfjordVis mer

21-åring innrømmer å ha slått ihjel bekjent

22-åring døde i kveld etter behandling på sykehus.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| AURSKOG/OSLO (Dagbladet): Mannen som ble banket opp i sitt eget hjem på Aurskog på Romerike natt til lørdag, døde av skadene. Politiadvokat Bjørn Arne Tronier ved Romerike politidistrikt sier til Dagbladet at siktelsen er endret fra grov legemsbeskadigelse til legemsbeskadigelse med døden til følge.

Politiet har nå avhørt den 21-årige siktede mannen, som ble pågrepet i en bolig en kilometer unna.

Sjalusi Den siktedes forsvarer, advokat Sverre Næss i advokatfirmaet Næss, Lærum & Lier, bekrefter overfor Dagbladet at sjalusi skal være grunnen til at 21-åringen oppsøkte avdødes leilighet natt til i dag.

- Vi har ikke fått snakket inngående om dette, men det er klart at det var sjalusi inne i bildet, sier Næss til Dagbladet.

Politiadvokat Bjørn Arne Tronier vil ikke kommentere om det kan bli aktuelt å utvide siktelsen til drap.

- Først må vi vite hvorfor han døde, og det får obduksjonen vise, sier Tronier.

Innrømmer faktiske forhold 21-åringens forsvarer, advokat Sverre Næss forteller at klienten er svært utkjørt og sliten etter avhøret.

- Han har innrømmet de faktiske forhold. Det har vært slagsmål og den andre er død. Det skal ikke ha blitt brukt våpen, sier Næss til Dagbladet.

- Det er ikke klarlagt om det kan ha vært selvforsvar, så vi tar ikke stilling til skyldspørsmålet før i morgen, sier Næss.

«- Nå åpner du døra» Den siktede 21-åringen fra Aurskog oppsøkte den nå avdøde 22-åringen i hans kjellerleilighet i et hus i Aurskog etter å ha vært på en fest i nærheten. En nabo Dagbladet har snakket med i dag våknet i natt da den antatte gjerningsmannen knuste ei rute i kjellerleiligheten og begynte å rope.

- Han knuste ruta og skrek navnet hans. Så fortsatte han å rope: «Nå åpner du døra og kommer deg ut». Han skrek flere ganger: «Nå kommer du ut, nå kommer du ut», sier naboen til Dagbladet.

Etter det Dagbladet forstår gikk 22-åringen aldri ut, men gjerningsmannen tok seg inn i kjellerleiligheten. Huseieren og naboen kontaktet begge da politiet.  Dagbladet får opplyst at 21-åringen kom til boligen på sykkel i forkant av hendelsen. 

Narkomiljø Den avdøde skal ikke være en bekjent av politiet.

- Det er ikke noe kriminelt belastet miljø. Jeg ønsker ikke å si om den siktede er tidligere straffedømt, sier Tronier.

Romerikes Blad
skriver at den dødsvoldsiktede 21-åringen for kort tid siden ble tatt av politiet med narkotika og skal tilhøre et narkotikamiljø.

En tredje person skal ha vært til stede i leiligheten da 22-åringen ble banket opp, skriver avisa videre. Politiet mener han ikke har hatt noe med voldshandlingen å gjøre og har status som vitne.

- Vi har foretatt en rekke vitneavhør og utført tekniske undersøkelser i hele dag, sier politiadvokat Tronier til Dagbladet.

ETTERFORSKER: Politiets teknikere undersøker vinduet hvor gjerningsmannen har tatt seg inn og påført beboeren kritiske skader natt til lørdag Foto: Morten Holm / SCANPIX
ETTERFORSKER: Politiets teknikere undersøker vinduet hvor gjerningsmannen har tatt seg inn og påført beboeren kritiske skader natt til lørdag Foto: Morten Holm / SCANPIX Vis mer