21-åring innrømmer drap på moren

Avhørt i hele dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 21 år gammel mann ble i dag siktet for å ha drept sin mor (56), etter at hun natt til fredag ble funnet død i sitt hjem på Frogner i Oslo. Nå har han innrømmet drapet på moren i avhør.

21-åringen er blitt avhørt av politiet i hele dag. Han har samtykket til fire ukers varetektsfengsling.

- Min klient erkjenner de faktiske forhold. Utover det har jeg ingen kommentar, sier den drapssiktedes forsvarer, Vegard Aaløkken, til Dagbladet.no.

21-åringen skal senere gjennom en grundig psykiatrisk vurdering.

Politiet rykket ut til adressen på Frogner i Oslo etter at datteren meldte moren savnet torsdag kveld. I tomannsboligen like overfor Frognerparken fant tjenestemennene kvinnen død. Sønnen som nå har innrømmet at han drepte moren, oppholdt seg i boligen da politiet kom, ifølge NTB.

Den drapssiktede sønnen har en forhistorie med anmeldelse og dom for henholdsvis ordensforstyrrelse og vold mot politiet, i tillegg til at han har fått tvangsbehandling for psykiske lidelser.

- Vi vet en del om hvordan kvinnen ble drept, men kan ikke si noe på dette tidspunkt, av hensyn til etterforskningen. Vi kan heller ikke si noe om motiv, sa politiinspektør Terje Kristiansen til Dagbladet.no tidligere i dag.

INNRØMMER DRAP: 21-åringen som er siktet for å ha drept moren (56) på Frogner i Oslo, har ifølge sin forsvarer erkjent drapet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen
INNRØMMER DRAP: 21-åringen som er siktet for å ha drept moren (56) på Frogner i Oslo, har ifølge sin forsvarer erkjent drapet. Foto: Kristian Ridder-Nielsen Vis mer