Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring kan ikke avhøres

Den 21 år gamle mannen som er siktet for forsettlig drap eller medvirkning til drap på 26 år gamle Trond Martin Reistad på Årvoll i Oslo tirsdag, er i psykisk ubalanse og kan først avhøres neste uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge politiavdelingssjef Finn Abrahamsen ønsket 21-åringen å forklare seg i saken, men avhørene er utsatt ettersom mannen er i psykisk ubalanse.

- Han ble forsøkt avhørt men vi måtte utsette det til han blir i bedre form og det vil han ikke være før i neste uke, uttaler Abrahamsen til NTB.

Håper å finne våpenet

Reistad ble skutt med flere skudd fra et håndvåpen. Dette våpenet er så langt ikke funnet.

- Vi leter ikke etter våpenet men vi håper at de som er involvert i saken kan trekke ut kursen for oss hvor dette våpenet befinner seg, uttaler Abrahamsen.

En 19 år gammel mann, som er den andre siktede i saken, meldte seg torsdag for politiet ved 15-tiden. Mannen ankom politiet sammen med sin advokat Joar Berg Henjum fra Advokatfirmaet Staff. Han har torsdag kveld sittet i avhør hos politiet.

Erkjenner ikke

I likhet med den 21 år gamle mannen som meldte seg for politiet onsdag er 19-åringen siktet for forsettlig drap eller medvirkning til dette.

- Min klient erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen. Han ønsker å forklare seg i saken og har gitt avkall på kravet om å ha advokat til stede under alle avhør, sier Henjum til NTB.

21-åringen er representert av Tor Erling Staff. Joar Berg Henjum sier at firmaet ikke har sett noen problemer med å representere begge de siktede etter drapet selv om de kan ha motstridende interesser

De siktede vil bli framstilt for varetektsfengsling fredag i Oslo tingrett klokken 10.00.

Viktige vitner

Trond Martin Reistad ble skutt ned og drept ute i veien ved Tonsenhagen torg tirsdag ettermiddag. Opp mot 40 vitner har vært i avhør hos politiet etter drapet og identiteten til 21-åringen var allerede tirsdag kveld kjent for etterforskerne. Identiteten til den siktede 19-åringen var ikke kjent før onsdag kveld.

- Vitnene har vært til god hjelp. Mange har sett hva som skjedde, sier Abrahamsen og mener det er mye takket være de mange vitnene og deres forklaringer at politiet har greid å sikte to personer såpass raskt.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media