- 21-åring knuste campingvogn

Tiltalt for drap på 33-åring i Lyngdal.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

5. november møter 21-åringen fra Lyngdal i Vest-Agder i Lister tingrett. Han står tiltalt «for å forvoldt en annens død under særdeles skjerpede omstendigheter». I tillegg er han siktet etter veitrafikkloven for manglende aktsomhet, promillekjøring og råkjøring.

Strafferammen er seks års fengsel, og tap av føreretten for alltid.

- Dette er en tragisk sak med et forferdelig utfall. Min klient har hatt det fryktelig tøft etter ulykken, og han har vært sykemeldt i en lang periode. Heldigvis har han fått profesjonell hjelp, sier 21-åringens forsvarer, Ben Fegran, til Dagbladet.

Beruset
Det var 25. mai i år at 21-åringen, i svært høy fart og i beruset tilstand, mistet kontroll over bilen. Bilen han kjørte kom over i motsatt kjørefelt, ble kastet over autovernet og inn i en hekk til Rosfjord Camping.

Deretter traff han en campingvogn, der den 33 år gamle kvinnen og hennes to barn på seks og åtte år fra Rogaland lå og sov. Kvinnen døde kort tid seinere av hodeskadene.

I tiltalen står det at farten skal ha vært minimum 123 km/t i 60-sonen, og at gutten pratet i håndholdt mobiltelefon. Han skal også hatt 1,8 promille alkohol i blodet.

Husker lite
Gutten ble fraktet til sykehus med ryggskader etter utforkjøringen.

- Hvordan stiller han seg til tiltalen?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere. Det tar vi i retten, sier Fegran.

Ifølge aktor, Terje Kadeberg Skaar, har 21-åringen svært få minner fra hendelsen.

TOTALVRAK: Familien fra Rogaland var på ferie da 21-åringens bil kom brasende inn i campingvogna En kvinne døde kort tid seinere av skadene. Foto: Tore-Andre Baardsen/Scanpix
TOTALVRAK: Familien fra Rogaland var på ferie da 21-åringens bil kom brasende inn i campingvogna En kvinne døde kort tid seinere av skadene. Foto: Tore-Andre Baardsen/Scanpix Vis mer