Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring pågrepet for medvirkning til Lindeberg-drapet

Fremstilles for fengsling i dag.

KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere jobbet på stedet hvor drapsvåpenet ble funnet. Foto: FRANK KARLSEN
KRIMTEKNIKERE: Krimteknikere jobbet på stedet hvor drapsvåpenet ble funnet. Foto: FRANK KARLSEN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har fått et gjenombrudd i saken der familiefaren Shazad Aslam (40) ble skutt og drept på Lindeberg i Oslo i april i fjor, skriver Aftenposten.

Oslo-politiet bekrefter i en pressemelding at en 21 år gammel mann fremstilles for varetektsfengsling i dag, siktet for medvirkning til drapet på Aslam. Mannen nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Inam Ghous Ali.

- Han er sjokkert over pågripelsen og vil begjære seg løslatt, sier Alis til Dagbladet

Familiefaren ble skutt og drept utenfor sitt eget hjem, en lavblokk rett ved Lindeberg i Oslo. Gjerningsmannen sto og ventet da mannen kom hjem fra et familieselskap. 

Gjerningsmannen løp fra stedet og kastet fra seg drapsvåpenet, en halvautomatisk pistol, en Intratec Scorpion kaliber 22, med påmontert lyddemper og høykapasitetsmagasin, ved en gangvei ved siden av blokka.

Aslam ble selv i 1997 dømt for tre drapsforsøk begått i løpet av mindre enn fire timer, men politiet har foreløpig ikke ønsket å si om det kan ha sammenheng med drapet.

Aslam var aldri i politiets søkelys etter at han ble løslatt. I stedet fikk han seg jobb som T-banefører, stiftet familie og fikk tre barn, og har blitt beskrevet av venner og slektninger som en snill og rolig mann.

 DREPT: Shazad Aslam drept utenfor leiligheten sin på på Lindeberg. Foto: Privat
DREPT: Shazad Aslam drept utenfor leiligheten sin på på Lindeberg. Foto: Privat Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media