21-åring siktet for drapsforsøk mot politimann

Angrep politimann og kvinne med hammer i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En politimann og en politikvinne ble angrepet med hammer av en 21 år gammel mann i Horten i går.

I dag ble 21-åringen siktet for drapsforsøk.

Brakk armen Det var litt etter 17.30 i går ettermiddag at politiet fikk melding om en mann som truet med hammer og slo vilt om seg i Horten.

Da en politimann og en politikvinne ankom stedet, rettet 21-åringen flere målrettede slag mot hodet til politimannen, ifølge en pressemelding fra Vestfold politidistrikt. Politimannen brakk armen da han prøvde å avverge slagene mot hodet.

- Polititjenestemannen har det etter forholdene bra. Han er blitt slått i hodet, men det er ingenting som tyder på at han har fått noen indre skader. Begge to er selvfølgelig preget av hendelsen, sier politiadvokat Rina Stokke til Dagbladet.

Hun legger til at etterforskningen fortsatt er på et tidlig stadium. Politiet vet derfor foreløpig ikke hva som utløste volden.

Kvinnen uskadd Under pågripelsen benyttet politiet både pepperspray og batong, uten at gjerningsmannen ble satt ut av spill. Etter et basketak klarte polititjenestemennene å få lagt mannen i håndjern, men han hadde da allerede slått etter polititjenestemennene flere ganger.

Kvinnen ble ikke fysisk skadd, ifølge politiadvokaten.

21-åringen er bosatt i Oslo, men var på besøk hos familiemedlemmer i Horten. Han er nå tatt hånd om av helsevesenet, og er foreløpig ikke avhørt av politiet, opplyser Rina Stokke.

Det er berammet fengslingsmøte i Tønsberg tingrett i dag, men siktede vil ikke selv møte i retten.

Det har foreløpig ikke lykkes Dagbladet å komme i kontakt med mannens forsvarer.