21-åring siktet for forsettlig drap

21 år gamle Speen Yar Khan som i morges meldte seg for politiet etter søndagens skytedrama på Ekeberg i Oslo, er foreløpig siktet for forsettlig drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen er siktet for å ha skutt og drept 28 år gamle Stig Christensen fra Oslo. Khan meldte seg for politiet i Oslo ved 5-tiden i morges sammen med sin advokat John Christian Elden. Da hadde advokaten vært i Göteborg og hentet sin klient. Ifølge Elden erkjenner ikke 21-åringen straffeskyld.

- Derfor fant han det naturlig å melde seg for politiet slik at han fikk gi sin versjon av saken, sier Elden til NTB.

Avhørt

Den siktede 21-åringen ble i formiddag avhørt av politiet. Politiinspektør Gunnar Larsen i Oslo politidistrikt opplyser til NTB at mannen vil bli fremstilt for varetektsfengsling i dag eller i morgen. Larsen ønsker foreløpig ikke å si noe om hva Khan har forklart til politiet.

Khan, som er norsk statsborger av pakistansk opprinnelse, rømte til Sverige etter søndagens skytedrama i Jomfrubråtveien på Ekeberg. Mandag gikk politiet ut og etterlyste ham med navn og bilde. Senere på kvelden kontaktet Khan sin advokat, som kom og hentet ham i Göteborg.

- Skjøt i selvforsvar

Ifølge flere medier har Khan sagt at han ikke kjente 28-åringen som han skjøt og drepte søndag kveld. Ifølge 21-åringen oppsto det en slåsskamp mellom de to, noe som ifølge ham selv endte med at han skjøt i selvforsvar.

- Skuddet falt mens jeg forsvarte meg. Jeg har aldri før følt meg så truet, sier Khan til VG. Ifølge avisen har øyenvitner fortalt en annen versjon. Etter et kort munnhuggeri skal 21-åringen ha trukket opp en pistol, rettet den mot Stig Christensens nakke og trukket av flere ganger i rask rekkefølge.