Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring siktet for taxi-drapet

Mens Thomas Knutsen ble gravlagt i ettermiddag, ble en 21 år gammel mann fra Oslo varetektsfengslet i to uker, siktet for medvirkning til drapet på ham.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21-åringen ble pågrepet torsdag, og var i utgangspunktet siktet for et våpentyveri i Fredrikstad. Ifølge mannens forsvarer, advokat Sigmund Øien, nekter 21-åringen enhver befatning både med våpentyveriet og drapet.

- Han samtykket i to ukers fengsling med brev- og besøkskontroll. I løpet av disse to ukene håper han å få forklart seg på en sånn måte at han blir sjekket ut av saken, sier Øien.

Siktelsen mot 21-åringen lyder på medvirkning til forsettlig drap.

Nekter

To personer er dermed siktet i forbindelse med at den 24 år gamle drosjesjåføren Thomas Knutsen ble skutt og drept i Nittedal natt til onsdag 27. januar. Onsdag denne uken ble en 22 år gammel mann siktet i saken.

22-åringen som er siktet for drapet har forklart at han var i Nittedal drapsnatten, men han nekter for å ha hatt noe med drapet å gjøre. Dette har han underbygget ved å vise til at han ikke en gang vet hvor åstedet for drapet er.

Både 21-åringen og 22-åringen er også siktet i forbindelse med tyveriet av tre våpen fra en forretning i Gressvik i Fredrikstad natt til søndag 24. januar.

Våpentyveri

Ifølge advokat Sigmund Øien skyldes siktelsen mot hans klient blant annet at han er en bekjent av 22-åringen.

- I den forbindelse er det blitt reist en rekke spørsmål som trenger avklaring, noe min klient er innstilt på å medvirke til, sier Øien. Ifølge advokaten er 21-åringen tidligere ustraffet.

Politiinspektør Jon Letnes i Romerike politidistrikt sier at siktelsen mot 21-åringen er et resultat av den tekniske og taktiske etterforskningen i saken.

Kartlegging av de siktedes mobiltelefonbruk i tidsrommet rundt drapstidspunktet er blant politiets beviser.

- Vi har også en god del andre opplysninger som er viktige, sier Letnes til TV 2. Han utelukker ikke flere pågripelser i saken.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media