Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring siktet for trusler mot Trond Birkedal

Sendte nakenbilder til Frp-politikeren, som han trodde var en kvinne.

DØMT FOR OVERGREP:
Tidligere Frp-politiker Trond Birkedal ble tidligere denne måneden dømt til fengsel i sju måneder for seksuell omgang med mindreårig.
Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix
DØMT FOR OVERGREP: Tidligere Frp-politiker Trond Birkedal ble tidligere denne måneden dømt til fengsel i sju måneder for seksuell omgang med mindreårig. Foto: Kent Skibstad / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Overgrepsdømte Trond Birkedal har anmeldt en 21-åring for trusler på Facebook.

Mannen skal som tenåring ha blitt lurt til å sende nakenbilder til Birkedal.

Ifølge Rogalands Avis har 21-åringen innrømmet å ha skrevet på Birkedals Facebook-side, men han erkjenner ikke straffskyld for trusler, som siktelsen lyder på.

Ifølge hans advokat Anne Kroken ble meldingene lagt ut i februar, da 21-åringen skjønte at «damen» han hadde chattet og utvekslet nakenbilder med i virkeligheten var overgrepstiltalte Trond Birkedal.

21-åringen fikk sjokk og skal ha handlet i frustrasjon og sinne. Han skrev «Du blir drept en dag» og «du har lurt meg, og hvis jeg ser deg en dag, så får du grisebank» på Birkedals Facebook-side.

- Jeg mener at han ikke bør dømmes for dette, sier Kroken.

- Denne saken burde etter min oppfatning vært henlagt, omstendighetene tatt i betraktning.

Birkedal ble tidligere i høst dømt til ni måneders fengsel for blant annet å ha lokket unge gutter til utuktig atferd ved bruk av falske nettprofiler. Trond Birkedal sier han har anmeldt truslene etter råd fra advokat Arvid Sjødin og vil ikke kommentere saken ytterligere.

(NTB)