21-åring siktet for voldtekt

Skal ha voldtatt jente (16) på toalett i Stavanger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En 21 år gammel mann er siktet for å ha voldtatt en jente på 16 år i Stavanger natt til mandag.

– Mannen er pågrepet og siktet etter opplysninger som er funnet på stedet, sier politiinspektør Gøril Våland til Dagbladet.no.

Jenta skal ha blitt voldtatt på toalettet  på utestedet Beverly søndag natt. Både jenta og 21-åringen er avhørt av politiet,

– De to har motstridende forklaringer for hva som har skjedd. Utover det vil jeg ikke gå inn på hva som er sagt eller om de kjenner hverandre fra før, sier Våland.

Mannen erkjenner ikke straffskyld.

Jenta har vært på voldtektsmottaket, og politiet avventer eventuelle bevis. Utover uken vil etterforskningen fortsette med vitneavhør.

Den siktede er løslatt fra varetekt ettersom det ikke er fare for bevisforspillelse.

Hvorvidt det vil komme reaksjoner mot utestedet er ennå ikke klart.

– Det er ikke forbudt å slippe inn en 16-åring, det er utestedet selv som bestemmer aldersgrensen. Men å skjenke noen på 16 er ulovlig, sier politiinspektør Leif Ole Torpnes til Dagbladet.no.

Torpnes sier det er kommunen som må se om det er grunnlag for å reagere.

– Vi må først se på jentas forklaring før vi kan si noe om utestedet har brutt noen bestemmelser. Vi tror hun har drukket på utestedet, men hun kan ha fått dette fra andre personer der inne, sier Torpnes, som understreker at dette ikke er den viktigste biten i denne saken.