21-åring stukket ned på T-banen i Oslo

En 21 år gammel mann er alvorlig skadd etter at han fredag kveld ble stukket ned av en annen mann på T-banen mellom Majorstua og Nationaltheatret T-banestasjon i Oslo.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Knivstikkingen skjedde ved 22.30-tiden, og politiet pågrep kort etter den antatte gjerningsmannen, som er 22 år gammel. Han blir sittende på politihuset natt til lørdag og skal avhøres lørdag formiddag.

Knivstikkingen skjedde i forreste vogn på et T-banesett på vei fra Majorstua til Nationaltheatret.

Det ser ut til å ha vært et oppgjør mellom de to mennene som endte med at den ene stakk den andre like før vognene kom til Nationaltheatret. Det satt mange mennesker i vogna, men knivstikkingen gikk så raskt for seg at ingen rakk å reagere før vogna stoppet og gjerningsmannen løp ut.

Han ble forfulgt av flere personer som hadde vært vitne til oppgjøret, og en av dem fulgte ham helt fram til en buss han løp inn på. Vitnet fikk varslet en politipatrulje, som pågrep mannen.

Den skadde 21-åringen ble brakt til Ullevål sykehus der han ble operert natt til lørdag. Han har alvorlige skader i magen, men sykehuset opplyser at tilstanden er stabil.

NTB