Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring tatt for å selge stjålne hjerner på Ebay

La ut 60 glass med menneskehjerner for salg.

AVSLØRT: En 21-åring fra Indianapolis er tatt for å selge 60 glass med menneskehjerner på Ebay. Illustrasjonsfoto: Dagbladet
AVSLØRT: En 21-åring fra Indianapolis er tatt for å selge 60 glass med menneskehjerner på Ebay. Illustrasjonsfoto: Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): 21-åringen ble pågrepet og tiltalt etter en undercover-operasjon fra politiet, melder CNN.

Hjernene stammet fra Museet for medisinsk historie i Indianapolis, men museet merket ikke selv at det begynte å forsvinne glass fulle av hjerner fra et lager.

Ikke før en nysgjerrig kjøper ringte museet og fortalte at han hadde kjøpt seks glass med hjernemasse på Ebay, ante museet fare på ferde.

Mannen skal ha gitt 600 dollar for de seks glassene.

60 glass Ebay-kunden hadde fattet mistanke. Da han kontaktet museet sa han rett ut at han trodde han hadde kjøpt tyvegods.

Da kontaktet museumsdirektør Mary Ellen Hennessey Nottage politiet.

Politifolk søkte opp annonser som den nå tiltalte 21-åringen hadde lagt ut på Ebay - angivelig via en mellommann - og ga seg ut for å være potensielle kjøpere.

Totalt skal 21-åringen ha stjålet 60 glass med hjerner og andre vevsfragmenter fra museet i Indianapolis. Organene stammer ifølge New York Daily News fra psykiatriske pasienter fra slutten på 1800-tallet.

Bisart 21-åringen sitter ikke i varetekt, og da CNNs lokale samarbeidspartner konfronterte ham utenfor hans hjem i Indianapolis på torsdag lokal tid ønsket han ikke å kommentere tiltalen.

- Det finnes tydeligvis en økende interesse for det makabre, sier museumsdirektør Mary Ellen Hennessey Nottage.

- Det er definitivt bisart det hele.

21-åringen må møte for retten i slutten av januar.

Det er for ordens skyld ikke tillatt å selge kroppsdeler på Ebay, ifølge nettstedets egne retningslinjer.