21-åring tatt for to Securitas-ran

En 21 år gammel Oslo-mann er nå tiltalt for et Securitas-ran, siktet for et annet, og sterkt i kriminalpolitiets søkelys for et tredje - ransforsøket mot DnBs tellesentral på Løren forrige fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politiinspektør Gunnar Larsen sier til Dagbladet at de som nå blir arrestert i denne type saker, og hvor forhørsretten finner skjellig grunn til mistanke, blir automatisk sjekket opp mot uoppklarte ran.

Skaper uro

- Når personer blir varetektsfengslet og tiltalt, skaper det for oss en behagelig uro i det kriminelle miljøet, sier Larsen.

Et titall personer er enten siktet eller tiltalt for pengetransportran siden oktober 1998. Politiet føler at de virkelig jobber i medvind. Foreløpig er imidlertid ingen tatt etter norgeshistoriens største ran, 30 millionerskuppet mot DnBs tellesentral på Løren i Oslo i romjula.

Flere hundre tusen

21-åringen er tiltalt for et pengetransportran mot Sparebanken NORs filial i Grensen i Oslo sentrum like før jul i 1998. Utbyttet ble flere hundre tusen kroner, ifølge politiet.

Skar seg på glass

Det ble kastet en palle inn gjennom et vindu i forbindelse med ranet. 21-åringen skar seg på glasskår, og ble seinere avslørt gjennom en DNA-undersøkelse.

Mandag denne uka ble 21-åringen varetektsfengslet på nytt, siktet for ranet mot en Securitas-transport i Bogstadveien i Oslo i fjor høst.

Ifølge politiet er det tekniske bevis som skal knytte 21-åringen til det grove ranet. Til sammen fire personer er siktet i den saken, to for ran og to for heleri av millionutbyttet.

Etter det Dagbladet kjenner til, er 21-åringen nå også i søkelyset for fiaskoranet på Løren forrige fredag, hvor det ble skutt med maskinpistol.