21-åring tilstår å ha knivstukket soldat i Paris

Ble pågrepet i dag.

PÅGREPET: Den 21-årige mistenkte knivmannen ses her på vei til politihuset i Paris i dag. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP / NTB SCANPIX
PÅGREPET: Den 21-årige mistenkte knivmannen ses her på vei til politihuset i Paris i dag. Foto: ERIC FEFERBERG / AFP / NTB SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 21 år gammel mann som ble pågrepet av fransk politi i dag, erkjenner å ha knivstukket en soldat i halsen i Paris lørdag.

Mannen ble pågrepet i Yvelines, like vest for Paris.

Han har konvertert til islam og var i kontakt med politiet i 2007 i forbindelse med en identitetskontroll etter å ha bedt på gaten, opplyser fransk påtalemyndighet. 21-åringen har ikke noe kriminelt rulleblad fra før.

- Bortsett fra å ha bedt på gata har det tidligere ikke vært noe som kunne tyde på at han er farlig, sier etterforskningsleder Christian Flaesch.

Ifølge Xavier Molins fra påtalemyndigheten er det grunn til å tro at han handlet ut ifra religiøs overbevisning, og at det virker som om hensikten var å drepe.

Videoopptak tatt en time før angrepet viser 21-åringen idet han kjøper to kniver, og åtte minutter før begynner han å be.

Den 23 år gamle soldaten Cedric Cordiez ble angrepet bakfra og knivstukket mens han patruljerte forretningsstrøket La Défense lørdag kveld. Gjerningsmannen forsvant deretter inn i en travel handlegate.

Cordiez ble såret, men ble utskrevet fra militærsykehuset mandag.

Fransk politi etterforsker om knivstikkingen kan ha vært inspirert av det brutale drapet på en britisk soldat i London forrige onsdag. 25 år gamle Lee Rigby drept av to menn væpnet med kniv og kjøttøks på gaten i Woolwich sørøst i London.

(NTB)