En mann og et søskenpar i tenårene ble funnet døde i et hus i Härnösand tirsdag kveld. Foto: Caj-Åke Hägglund / SCANPIX
En mann og et søskenpar i tenårene ble funnet døde i et hus i Härnösand tirsdag kveld. Foto: Caj-Åke Hägglund / SCANPIXVis mer

21-åring tilstår trippeldrap i Sverige

Mann på 62 og 63 år sluppet fri.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no): En 21 år gammel mann har i kveld tilstått å ha begått gårsdagens trippeldrap i Härnösand, øst i Sverige.

- Den yngste av de pågrepne har erkjent drap på disse tre personene, sier Hans Björner ved politiet i Sundsvall til avisa Expressen.


Det var i går kveld at en gutt på 15 år, hans søster på 12 år og deres far i 50-årsalderen ble funnet drept i en villa i Härnösand. De drepte skal være 21-åringens halvsøsken. Politiet har slått fast at de ble utsatt for grov vold.


- Har det ikke bra21-åringen skal ha tilstått trippeldrapet etter kort tid i avhør i kveld. Avhøret ble innledet i 18-tida og varte om lag en time.

Han ble tidligere i dag pågrepet i Umeå, da han forsøkte å ta seg om bord på et lasteskip til Tyskland.

Han utga seg da for å være inspektør, men ble avslørt da han ikke kunne vise fram legitimasjon.

- Han har det ikke bra. Han fortalte dette med stor smerte, sier 21-åringens advokat, ifølge Aftonbladet.

To andre menn, på 62 og 63 år, som ble pågrepet i forbindelse med drapene, er sluppet fri, opplyser politiet.

- I forbindelse med at 21-åringen erkjente drapene ble mennene sluppet. Det finnes ingen som helst mistanke mot dem lenger, sier Hans Björner.

- Ikke noe galtPolitiet er tilbakeholde med informasjon, men ifølge nyhetsbyrået TT handler saken om «en tragedie innen samme familie».

Mennene i 60 års alderen er ifølge Aftonbladets nettsider eksmennene til de drepte barnas mor. Og det var 62-åringen som meldte ifra om dødsfallene.

Barnas mor (52) og deres biologiske far var skilt og hadde delt omsorgsrett. Trippeldrapet skal ha skjedd da den biologiske faren skulle hente barna i går ettermiddag

Moren var uvitende om drapene da hun i går kom hjem fra jobb. Hun ble stoppet utenfor boligen av en prest.

- Hun gikk aldri inn i huset og satte seg inn i politibilen. Vi hørte hennes fortvilede skrik, sier et vitne til Expressen.

På skolen der de to barna gikk i sjuende og åttende klasse, ble all undervisning avlyst onsdag. Barna ble i stedet samlet i grupper der de kunne snakke ammen om det som hadde skjedd.

- Vi ser alle mulige reaksjoner. De som er nære venner er veldig lei seg. Andre elever sørger inni seg, sier Bert Olsson, rektor ved Kiörn skole. Han sier de ikke hadde fått noen signaler om at noe var galt i barnas familie.


Oftest familierelatert

Det er sjette gang på 20 år at det har vært et trippeldrap i Sverige. Fem av disse tilfellene var familierelatert.

- De her forbrytelsene er svært uvanlige og har oftest sterk tilknytning til gjerningsmannens familie, sier kriminolog Mikael Rying ved Mittuniversitetet i Sundsvall. Ifølge Rying er skytevåpen det vanligste våpenet i slike saker.

- Det vanligste er at en pappa dreper sine barn og sin kone før han begår selvmord, sier han.