Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åring tiltalt for voldtekt, drapstrusler og vold

Likevel sitter ikke mannen i varetekt og mange i lokalsamfunnet er redde.

OMFATTENDE TILTALE: 21-åringen er tiltalt for 43 lovbrudd i perioden 2006-2011. Foto: Jacques Hvistendahl/Privat
OMFATTENDE TILTALE: 21-åringen er tiltalt for 43 lovbrudd i perioden 2006-2011. Foto: Jacques Hvistendahl/Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Glåmdalen tingrett står foran en av de mest omfattende og alvorlige saken de har sett, hvor det totalt er oppført 17 fornærmede. Alle episodene skal ha funnet sted mellom 2006-2011.

En 21 år gammel mann fra Kongsvinger er blant annet tiltalt for voldtekt av en 14 år gammel jente, seksuell omgang med fire jenter under 14 år og grov vold samt drapstrusler.

21-åringen skal ha filmet og tatt bilder av seksuell karakter og brukt dette som utpressing mot de fornærmede for å skremme dem fra å kontakte politiet.

- Kvelte jenter Mannen skal ifølge tiltalen ha tatt kvelertak på to jenter slik at de besvimte og rispet opp flere personer med kniv. Han skal også ha utøvd vold i form av slag og spark.

Han er også tiltalt for vold mot sin lærer på videregående skole og for å ha nikket til en politimann.

Tiltalte var selv tenåring da de fleste av overgrepene skal ha funnet sted.

KJENNER MANNEN GODT: En 21-åring fra Kongsvinger tiltalt for grove seksuelle overgrep og vold. En 18-åring i miljøet kjenner godt til den tiltalte. Foto: Jacques Hvistendahl
KJENNER MANNEN GODT: En 21-åring fra Kongsvinger tiltalt for grove seksuelle overgrep og vold. En 18-åring i miljøet kjenner godt til den tiltalte. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Statsadvokat Stine Andreassen har tatt ut tiltalen.

- Det er en svært alvorlig sak hvor strafferammen på de mest alvorlige handlingene er 10 års fengsel, men jeg har ikke tatt ut noen konkret straffeutmåling enda, sier Andreassen til Dagbladet.

Ikke varetektsfengslet Til tross for den alvorlige tiltalen er ikke mannen varetektsfengslet.

- Han har vært varetektsfengslet en liten periode, men nå har han meldeplikt til politiet frem til rettssaken starter, sier Andreassen.

Etter det Dagbladet erfarer ønsket politiet å varetektsfengsle mannen, men det ble avvist i Eidsivating lagmannsrett tidligere i år.

På gata i Kongsvinger vet nesten alle hvem mannen er, og det er tydelig at mange frykter ham.

- Jeg var bare med ham når jeg måtte. Han var veldig aggressiv og truende, men på grunn av felles venner var jeg med ham innimellom, sier en person i miljøet som ønsker å være anonym.

- Mange er redde Flere personer bekreftet også at de kjente til 21-åringen, men ønsket ikke å prate med Dagbladet.

Det er også en del sinne rettet mot mannen som står tiltalt for 43 lovbrudd.

- Ser jeg han på gata kommer jeg til å slå ham ned, sier en anonym 18-åring til Dagbladet.

18-åringen kjenner tiltalte på bakgrunn av felles venner og skal også kjenne 21-åringens ekskjæreste.

- Jeg vet om mange som kjenner ham og er redde for å møte han på gata. Det er nok noen som er så redd for han at de ikke tør å anmelde, sier 18-åringen.

Uttrykte anger Terje Tørrisen og Helge Haugerud er oppnevnt som sakkyndige i saken og vil legge frem sin rapport i retten. De har konkludert med at 21-åringen er strafferettslig tilregnelig.

SKOLEN: På denne skolen gikk 21-åringen, hvor han blant annet dyttet læreren sin så hun falt i bakken. Foto: Jacques Hvistendahl
SKOLEN: På denne skolen gikk 21-åringen, hvor han blant annet dyttet læreren sin så hun falt i bakken. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Etter det Dagbladet erfarer er mannen for tiden på en institusjon et stykke utenfor Kongsvinger, men skal ha full mulighet til å reise hvor han vil.

Dagbladet har ikke kommet i kontakt med tiltaltes forsvarer, men ifølge Glåmdalen.no har mannen har den senere tid uttrykt anger og ønsker å få behandling for sine psykiske plager, og få hjelp til sinnemestring.

Rettssaken starter 1. oktober og det er satt av åtte dager til forhandlingene.

TILTALT: 21-åringen er godt kjent av politiet i Kongsvinger. Den siktede ble ikke varetekfengslet til tross for stor frykt i byen for mannen. Foto: Jacques Hvistendahl
TILTALT: 21-åringen er godt kjent av politiet i Kongsvinger. Den siktede ble ikke varetekfengslet til tross for stor frykt i byen for mannen. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media