ETTERSØKT: Juan Elias Garcia (21) ble oppført på FBIs «Most Wanted»-liste på onsdag. Det ble en så stor påkjenning at han meldte seg etter bare noen dager. Foto: EPA/NTB Scanpix
ETTERSØKT: Juan Elias Garcia (21) ble oppført på FBIs «Most Wanted»-liste på onsdag. Det ble en så stor påkjenning at han meldte seg etter bare noen dager. Foto: EPA/NTB ScanpixVis mer

21-åringen ble satt på FBIs «Most Wanted»-liste på onsdag. Noen dager seinere meldte han seg

Påkjenningen ble for stor.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FBI plasserte en dusør på 100 000 dollar på hodet til Juan Elias Garcia (21) og satte han på lista over de ti mest ettersøkte på flukt.

Bare etter noen dager meldte 21-åringen seg selv.

- Presset ble for stort Ifølge FBI skyldes det det presset 21-åringen ble utsatt for som følge av medieoppmerksomheten.

- Medier verden rundt publiserte bilder av Garcia, og presset fra denne publisiteten ble for mye for ham, sier George Venizelos, assisterende direktør for FBIs New York-kontor.

Garcia ble satt på den mye omtalte lista ettersøkt for brutale drap i New York. 21-åringen gjennomførte ifølge FBI «henrettelses-liknende» drap på småbarnsmora Vanessa Argueta (19) og sønnen Diego Torres (2).

- Garcias hjerteløse mangel på respekt for menneskeliv resulterte i det meningsløse drapet på en ung mor og hennes hjelpeløse sønn på to år, sa FBI-toppen Venizelos på onsdag.

Hevnet seg Garcia skal ha vært medlem av den voldelige gjengen Mara Salvatrucha - MS-13.

21-åringen hadde hatt et forhold til Argueta, som selv hadde bånd til to rivaliserende gjenger av MS-13.

Etter en uenighet mellom gjengene skal de to gjengene ha truet Garcia med informasjon de hadde fått av Argueta, skal han ha drept henne og sønnen som hevn.  

Det var 4. februar 2010 at Garcia skal ha invitert Argueta til middag, men istedet lurte han og sønnen inn i et skogsholt. Sammen med to andre gjengmedlemmer henrettet han henne med to skudd mens sønnen så på. Så ga Garcia pistolen til et annet gjengmedlem, som drpte gutten med to skudd.

FBI mener de to ble drept fordi småbarnsmora ikke viste gjengen respekt.

BRUTALE DRAP: Juan Elias Garcia (21) ble ettersøkt for brutale drap i New York. AP/NTB Scanpix
BRUTALE DRAP: Juan Elias Garcia (21) ble ettersøkt for brutale drap i New York. AP/NTB Scanpix Vis mer