Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21-åringen døde rett utenfor familiens hus

Siktede skal ha fått beskjed om dødsfallet først timer etter krangelen.

SAMLES: Åstedet har blitt et samlingspunkt for innbyggerne i Åndasnes søndag kveld. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
SAMLES: Åstedet har blitt et samlingspunkt for innbyggerne i Åndasnes søndag kveld. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅNDALSNES (Dagbladet): Tettstedet Åndalsnes i Møre og Romsdal har søndag samlet seg i sorg, etter at en 21 år gammel mann døde etter en slåsskamp etter en fest.

En 23-åring er siktet for grov kroppskrenkelse, men advokat Øyvind Panzer Iversen ønsker ikke å si noe om klienten erkjenner straffskyld i henhold til siktelsen. 

- Han er svært preget, sønderknust og fortvilet over det som har skjedd. Det er et lite lokalsamfunn. De involverte er ikke venner, men kjenner til hverandre, sier han til Dagbladet.

Utenfor hjemmet 21 år gamle Tobias Hattrem Moa, hvis navn politiet i kveld har frigitt, døde rett utenfor sin families hjem. Boligen ligger rett ved siden av samfunnshuset og kulturhuset der det tidligere på kvelden var halloween-fest. 
 

Ifølge Romsdals budstikke var begge de to til stede på festen på kulturhuset. Seinere på natta skal de ha møttes igjen, og begynt å krangle utenfor samfunnshuset og 21-åringens hjem.  

Dagbladet erfarer at den pågrepne 23-åringen gikk fra stedet etter at de to kom i håndgemeng. Han skal ha fått beskjed om dødsfallet først da han ble pågrepet i sitt hjem noen kilometer unna, søndag morgen.   

Pårørende er varslet om dødsfallet. 

- Møtte ham i natt Søndag ettermiddag og kveld har folk samlet seg både her; utenfor boligen - og på kommunens kulturhus nederst i Romsdalen, der det bor om lag 2500 mennesker. 

De gråter, holder rundt hverandre og legger ned blomster. 

- Han var virkelig en gledesspreder, sier tre venninner av 21-åringen.

De står sammen rundt lysene som brenner utenfor familieboligen.

- Det var en vond beskjed å få. Vi møtte ham på en halloween-fest på hotellet i natt. Han var blid og glad og en gledesspreder som alltid. Det var ingen fyllefest, heller, så det er vanskelig å se for seg at det endte slik, sier én av dem. 

De kjenner også til mannen som nå er siktet for grov kroppskrenkelse. 

- Jeg kan ikke skjønne at han skal ha gjort noe som kan ha ført til at Tobias døde. Jeg har aldri sett ham aggressiv eller sint, sier en av jentene til Dagbladet. 

- Fin, ung gutt En nabo sier hun ikke kan tro det som har skjedd i nabolaget. 

- Dette er ikke annet enn tragisk. Jeg tenker også veldig på familien til mannen som er siktet. Det er vondt, sier en kvinne som ikke ønsker navnet sitt i avisa.

23-åringens forsvarer Panzer Iversen sier til NTB at hans klient har vanskelig for å se at konfrontasjonen eller tildragelsen kan ha ført til dødsfallet.

- Det var ingen ytre skader vi kunne se, sier operasjonsleder Kjell Biesmans ved Nordmøre og Romsdal politidistrikt til Åndalsnes Avis.

- Det er en ukjent faktor hva han døde av. Det vil obduksjonen eventuelt finne svar på, sier han. 

En av de som bor i området, sier hverken hun eller de hun har snakket med i området hørte noe til slåssingen som skal ha funnet sted i forkant av at mannen døde.

DØDE LIKE VED HJEMMET: Flere unge mennesker har søndag samlet seg for å tenne lys og legge ned blomster til 21-åringen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet
DØDE LIKE VED HJEMMET: Flere unge mennesker har søndag samlet seg for å tenne lys og legge ned blomster til 21-åringen. Foto:Thomas Rasmus Skaug / Dagbladet Vis mer

- Han døde der, rett utenfor familiens hus. Det er forferdelig. En så fin ung gutt, det sier alle, sier hun. 

I avhør - Jeg har så vondt av alle de involverte i denne saken. Det har vært folk her med blomster og for å tenne lys i hele dag, sier naboen. 

Samtidig sitter den siktede mannen i avhør på Molde politistasjon, fem mil lenger nordvest. I løpet av mandagen skal det bestemmes om han skal framstilles for varetektsfengsling i saken. 

- Han er svært preget, sønderknust og fortvilet over det som har skjedd, sier hans advokat til Dagbladet i kveld. 

Flere personer er tatt inn til avhør, mange av dem ungdommer - etter at de skal ha blitt vitne til det som skjedde, opplyser lensmann Andreas Hustad. 

Det var i 03.30-tida natt til søndag, at politiet fikk politiet melding om hendelsen. Da de rykket ut, fant de 21-åringen, som hadde sluttet å puste. 

En halv time seinere ble han bekreftet død på stedet.    Politiet har bedt alle som var på halloween-festen om å melde seg for politiet. 

Saken etterforskes i samarbeid mellom Molde politistasjon og Rauma lensmannskontor.  
Vet du mer? Kontakt Dagbladets journalist på tdo@dagbladet.no, ring oss på 24 00 00 00, send SMS/MMS til 2400 eller skriv til oss på 2400@dagbladet.no. 

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media