BITTER PÅ REISEVENNINNE: Madelaine Rodriguez framsto som svært bitter på den tiltalte 21-åringen. Her er hun avbildet i retten i Bolivia. Arkivfoto: Henning Lillegård/Dagbladet
BITTER PÅ REISEVENNINNE: Madelaine Rodriguez framsto som svært bitter på den tiltalte 21-åringen. Her er hun avbildet i retten i Bolivia. Arkivfoto: Henning Lillegård/DagbladetVis mer

- 21-åringen har løyet fra starten

Madelaine Rodriguez gikk til frontalangrep på den siktede Lillesand-kvinnen på videolink fra Bolivia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den kokaindømte Madelaine Rodriguez forklarte seg i dag på videolink fra Bolivia.

Rodriguez gikk flere ganger til frontalangrep på den kokaintiltalte 21-åringen fra Lillesand, som hun mener har løyet fra de ble pågrepet med 22,4 kilo kokain i koffertene.

Det var en følelsesladet Rodriguez som dukket opp på skjermene i Oslo tingrett, som virket bitter på sin tidligere reisevenninne.

- Alle visste at vi skulle ha med de bagene hjem og få betalt for det. Det var derfor vi dro. Hun visste hva hun var med på, sa Rodriguez.

- Spania-historien er oppspinn Den tiltalte 21-åringen, som rømte til Norge etter først å ha blitt pågrepet sammen med Madelaine Rodriguez og Stina Brendemo Hagen, har selv fortalt at hun trodde det hele var en ferietur til Spania.

- Var det noen gang snakk om å reise til Spania? spurte aktor Petter Mandt.

- Nei, aldri. 21-åringen og Stina visste hvor vi skulle, men eneste grunnen til at den historien har kommet fram, var at 21-åringen var redd for å fortelle at hun hadde dratt til Latin-Amerika uten å fortelle det til familien sin.

- Så da fant vi på en historie sånn at de ikke skulle bli sinte.

Malerklær - I realiteten visste vi alle tre hvor vi skulle tre uker før vi dro. Det var da vi ble pågrepet løgnen om Spania-turen kom opp, hevder Madelaine Rodriguez.

21-åringens forsvarer, advokat Carl Bore, kom da med spørsmål om hvorfor 21-åringen da hadde med seg malerklær til Bolivia. 21-åringen har tidligere forklart at hun tok med seg malerklær fordi planen ifølge henne var å dra til Spania for å gjøre bygningsarbeid.

- Jeg vet ikke hvorfor hun tok med seg malerklær, sier Rodriguez.

- Lite troverdig Advokat Carl Bore, som forsvarer 21-åringen, mener vitnemålet til Rodriguez var lite troverdig.

- Det var ikke informasjon man kan bruke. Hun har forklart seg forskjellig flere ganger, og var den aggressive part da jentene satt sammen  varetekt, sier Bore til Dagbladet.

Han mener hun har endret forklaring utfra hvordan forhold hun har hatt med de andre partene i saken.

- Hun sa blant annet at hun forklarte seg usant i Bolivia for å beskytte Stina, men etter at Stina rømte, har Madelaine nå endret forklaring til Stinas ugunst. Jeg mener det at min klient dro hjem til Norge er medvirkende til Madelaines forklaring i dag, sier Bore.

- Skuespiller ikke involvert Mens forholdet til 21-åringen helt klart var iskaldt, framsto forholdet til den andre kvinnelige tiltalte, en 23 år gammel såkalt skuespiller, som svært varmt. Rodriguez gjentok flere ganger at den tiltalte 23-åringen ikke hadde noe med saken å gjøre.

- Hun var ikke involvert og jeg vet at hun ikke har noe med saken å gjøre, så jeg synes synd på henne nå.

Hun beskriver 23-åringen som en god venninne hun hadde periodisk kontakt med, i tillegg til at hun er gudmoren til hennes datter.

Hun forteller at Bolivia-turen var en «helt vanlig ferie med to andre venninner og dattera».

- Det eneste bekjentskapet jeg hadde i Bolivia var henne, så jeg tok kontakt med henne da jeg kom. Hun ble veldig overrasket.

Nektet å svare om bakmenn På flere spørsmål fra aktor, statsadvokat Petter Mandt, nektet Rodriguez å svare.

- Hvem betalte for denne turen?

- Det velger jeg ikke å svare på.

- Hvorfor skulle noen betale for at dere skulle på ferietur?

- Det velger jeg ikke å svare på.