21-åringen samtykker til fengsling

Kjæresten (23) er på flukt fra politiet.

FENGSLET: Den 21 år gamle norske kvinnen meldte seg selv for norsk politi i går. Nå har hun samtykket til varetektsfengsling i fire uker. Foto: Scanpix
FENGSLET: Den 21 år gamle norske kvinnen meldte seg selv for norsk politi i går. Nå har hun samtykket til varetektsfengsling i fire uker. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet.no:) Den norske kvinnen meldte seg for politiet i Danmark, og har blitt med frivillig til Norge.

- Hun meldte seg frivillig for norsk politi i går, og har vært i avhør i dag. Hun skjønner at politiet kommer til å få medhold i spørsmålet om varetektsfengsling, og har derfor samtykket til fire ukers fengsling for at politiet skal få etterforsket saken, sier hennes advokat, Nicolai Bjønnes til Dagbladet.no.

Norsk politi har nå siktet 21-åringen for forsøk på innførsel av narkotika. Hun nekter straffskyld for siktelsen.

21-åringen, som har blitt kalt skuespiller på bakgrunn av sine mindre roller i to norske filmer, er tiltalt i Bolivia for å ha vært delaktig i smuglingen av 22,5 kilo kokain fra Bolivia til Norge.

Tre andre norske jenter sitter fensglet i Bolivia i samme sak.

SMS-bevis
Advokaten vil ikke kommentere hvorfor 21-åringen nå valgte å melde seg for politiet. 21-åringen meldte seg til dansk politi, og ble pågrepet da hun kom til Gardermoen.

- Hun valgte å melde seg selv i København etter at vi hadde hatt samtaler med hennes advokat, sier informasjonssjef i Kripos, Pia Solhaug til Dagbladet.no.

Torsdag i forrige uke skrev Dagbladet at politiets beviser nagler 21-åringen og hennes kjæreste (23) til kokainsmuglingen.

Blant bevisene er telefonutskrifter, tekstmeldinger, bankutskrifter og vitneavhør.

Da Madelaine Rodriguez, en av de tre fengslede norske jentene, ble tatt med 22,5 kilo kokain i bagasjen på flyplassen i Cochabamba i Bolivia, sendte hun en SMS til sin venninne, som nå er pågrepet.

21-åringen svarte følgende:

«Jo mindre dre snakker jo bedre er det. Få tak i han ansvarlige, si dre har penger, d r d de vil ha. Men snakk m han ansvarlige alene ik m de andre. Bruk alt u kan, sex penger alt.»

Siktet kjæreste på frifot
Kjæresten hennes, en norskbolivianer som etter det Dagbladet kjenner til blir utpekt som en hovedmann av flere vitner, er fremdeles på frifot.

- Han er nå etterlyst internasjonalt. Han er tiltalt i Bolivia, og også siktet for smuglingsforsøket i Norge, sier Pia Solhaug.

Hun oppfordrer 23-åringen til å melde seg.
- Han bør melde seg for en norsk ambassade. Melder han seg et annet sted, risikerer han å bli utlevert til Bolivia, sier hun.

Kripos hevder de ikke vet hvor 23-åringen befinner seg for øyeblikket.

- Men vi vet at han har vært i Danmark, sier Solhaug.

Dagbladet skrev i forrige uke at flere unge nordmenn er knyttet til saken etter at de har vekslet og overført store pengebeløp
i forkant av turen til Bolivia. Politiet varsler nå flere pågripelser i saken.

- Jeg kan ikke gå i detalj, men kan si at det vil bli flere etterlysninger og pågripelser i denne saken, sier Solhaug til Dagbladet.no.


Snudd på hodet
Boliviansk politi har i forbindelse med tiltalen sagt klart fra om den norske 21-åringen og hennes kjæreste (23) har vært etterlyst. Etter det Dagbladet kjenner til, har kvinnen den siste tida levd som normalt og gått på danseskole i Danmark uten å være i politiets søkelys. Kilder med nær kjennskap til miljøet forteller at hun også nylig har vært hjemme i Norge.

Onsdag for to uker siden, da det ble klart at paret var tiltalt for grov narkotikasmugling, oppdaterte hun imidlertid statusfeltet sitt på nettsamfunnet Facebook.

VENNINNER: 21-åringen som nå er pågrepet er venninne med Madelaine Rodriguez (t.v.), som sitter fengslet i Bolivia. Foto: Gunnar Hultgreen
VENNINNER: 21-åringen som nå er pågrepet er venninne med Madelaine Rodriguez (t.v.), som sitter fengslet i Bolivia. Foto: Gunnar Hultgreen Vis mer

Da ga hun uttrykk for at hun trodde alt var greit, men at alt nå var snudd på hodet igjen.

Nå har hun altså meldt seg selv for politiet.


ETTERLYST: Den 23 år gamle kjæresten til den pågrepne 21-åringen er nå også siktet av norsk politi. Han oppfordres til å melde seg for politiet. Foto: Privat
ETTERLYST: Den 23 år gamle kjæresten til den pågrepne 21-åringen er nå også siktet av norsk politi. Han oppfordres til å melde seg for politiet. Foto: Privat Vis mer
SENDTE SMS: Et av politiets beviser mot 21-åringen, er en SMS hun har sendt til Madelaine Rodriguez. Foto: Privat
SENDTE SMS: Et av politiets beviser mot 21-åringen, er en SMS hun har sendt til Madelaine Rodriguez. Foto: Privat Vis mer