GJERNINGSMANN: Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag. Foto: AFP PHOTO / CHARLESTON POLICE DERPARTMENT / NTB SCANPIX
GJERNINGSMANN: Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag. Foto: AFP PHOTO / CHARLESTON POLICE DERPARTMENT / NTB SCANPIXVis mer

21-åringen som skjøt og drepte ni mennesker i ei kirke fikk skytevåpen til bursdagen sin. Nå er han tatt

Jaktes av store styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag.

Flere medier har også navngitt personen som 21 år gamle Dylann Storm Roof, og han skal være bosatt i Lexington County i South Carolina.

Nå melder nyhetsbyrået Reuters at 21-åringen er arrestert. Pågripelsen skal ha skjedd i Shelby, North Carolina.

CNN underbygger dette.

Roof fylte 21 år i april, og ifølge onkelen hans fikk han da et skytevåpen i bursdagsgave. Han beskriver også 21-åringen som «stille og lavmælt» ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Dette er heller ikke første gang Roof er i nærkontakt med politiet. Han ble nemlig arrestert så sent som i april - den gang for å ha oppholdt seg ulovlig på privat område. Det skriver Independent.

Ladet fem ganger NBC News har vært i kontakt med en Sylvia Johnson som igjen har snakket med en av de som overlevde skytingen i kirka. Hun kunne fortelle at gjerningsmannen ladet våpenet sitt fem ganger.

Han skal også ha sittet og hørt på de andre be i en time før han løsnet de første skuddene.

«Jeg må gjøre det. Dere voldtar kvinnene våre og tar over landet vårt. Dere må vekk», skal han ha sagt.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Ordføreren i Charelston, Joseph P. Riley JR. beskrev gjerningen som et resultat av et «hatefullt og forstyrret sinn».

- Vi samler fremdeles informasjon, så tiden er ikke inne for å gå ut med detaljer. Jeg kan imidlertid si at dette er en ufattelig og hjerteskjærende tragedie i en historisk kirke. En ond og hatefull person har tatt livet av innbyggere som hadde kommet for å be sammen.

Ni drept I alt ni mennesker ble drept, tre av dem menn og seks kvinner, opplyste politiet i byen dag tidlig. 

«Minst ni mennesker ble drept da en væpna mann åpnet ild midt i en bønnestund i Emanuel African Methodisk Episcopal-kirken i Charleston, Sør-Carolina, onsdag kveld, skriver City of Charleston til bildene som er delt på Facebook. 

Bildene av gjerningsmannen ble først sluppet under en pressekonferanse som pågår nå, i 13-tida norsk tid.

- Denne tragedien som er over oss akkurat nå, er ubeskrivelig. Ingen i dette samfunnet vil noen gang glemme denne kvelden eller den smerten denne personen har påført hele samfunnet, sier politiet i byen på en pressekonferanse i 13-tida, norsk tid. 

- Vi skal ta denne mannen, sier de.

Og nå er han altså i politiets varetekt.

ROOF: Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag. Dette bildet er fra 21-åringens Facebook-konto. Foto: Facebook
ROOF: Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag. Dette bildet er fra 21-åringens Facebook-konto. Foto: Facebook Vis mer