GJERNINGSMANN: Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag. Foto: AFP PHOTO / CHARLESTON POLICE DERPARTMENT / NTB SCANPIX
GJERNINGSMANN: Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag. Foto: AFP PHOTO / CHARLESTON POLICE DERPARTMENT / NTB SCANPIXVis mer

21-åringen som skjøt og drepte ni mennesker i ei kirke fikk skytevåpen til bursdagen sin. Nå er han tatt

Jaktes av store styrker.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag.

Flere medier har også navngitt personen som 21 år gamle Dylann Storm Roof, og han skal være bosatt i Lexington County i South Carolina.

Nå melder nyhetsbyrået Reuters at 21-åringen er arrestert. Pågripelsen skal ha skjedd i Shelby, North Carolina.

CNN underbygger dette.

Roof fylte 21 år i april, og ifølge onkelen hans fikk han da et skytevåpen i bursdagsgave. Han beskriver også 21-åringen som «stille og lavmælt» ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Dette er heller ikke første gang Roof er i nærkontakt med politiet. Han ble nemlig arrestert så sent som i april - den gang for å ha oppholdt seg ulovlig på privat område. Det skriver Independent.

Ladet fem ganger NBC News har vært i kontakt med en Sylvia Johnson som igjen har snakket med en av de som overlevde skytingen i kirka. Hun kunne fortelle at gjerningsmannen ladet våpenet sitt fem ganger.

Han skal også ha sittet og hørt på de andre be i en time før han løsnet de første skuddene.

«Jeg må gjøre det. Dere voldtar kvinnene våre og tar over landet vårt. Dere må vekk», skal han ha sagt.

Ordføreren i Charelston, Joseph P. Riley JR. beskrev gjerningen som et resultat av et «hatefullt og forstyrret sinn».

- Vi samler fremdeles informasjon, så tiden er ikke inne for å gå ut med detaljer. Jeg kan imidlertid si at dette er en ufattelig og hjerteskjærende tragedie i en historisk kirke. En ond og hatefull person har tatt livet av innbyggere som hadde kommet for å be sammen.

Ni drept I alt ni mennesker ble drept, tre av dem menn og seks kvinner, opplyste politiet i byen dag tidlig. 

«Minst ni mennesker ble drept da en væpna mann åpnet ild midt i en bønnestund i Emanuel African Methodisk Episcopal-kirken i Charleston, Sør-Carolina, onsdag kveld, skriver City of Charleston til bildene som er delt på Facebook. 

Bildene av gjerningsmannen ble først sluppet under en pressekonferanse som pågår nå, i 13-tida norsk tid.

- Denne tragedien som er over oss akkurat nå, er ubeskrivelig. Ingen i dette samfunnet vil noen gang glemme denne kvelden eller den smerten denne personen har påført hele samfunnet, sier politiet i byen på en pressekonferanse i 13-tida, norsk tid. 

- Vi skal ta denne mannen, sier de.

Og nå er han altså i politiets varetekt.

ROOF: Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag. Dette bildet er fra 21-åringens Facebook-konto. Foto: Facebook
ROOF: Politiet har nå gått ut med bilde på den unge mannen som skjøt og drepte ni personer i Charleston i USA tidligere i dag. Dette bildet er fra 21-åringens Facebook-konto. Foto: Facebook Vis mer