Drap:

21 års forvaring for dobbeltdrapene på Kvaløya

Hålogaland lagmannsrett har dømt en 50 år gammel Tromsø-mann til 21 års forvaring med en minstetid på 10 år for to drap på Kvaløya i 2014.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Straffen kommer etter at aktor begjærte 21 års fengsel igår.

Dette er samme straff som tiltalte ble dømt til i Nord-Troms tingrett i mars i år.

Begjæringen kommer etter at en 50 år gammel mann fra Tromsø igår ble kjent skyldig i drapene på Hermod Magne Steinsund (48) og Stein Håvard Larsen (45) høsten 2014.

Dommen falt i Hålogaland lagmannsrett.

Juryen svarte ja på de tre spørsmålene som ble stilt av retten og er dermed enig i påtalemyndighetens påstand om at også Stein Håvard Larsen ble skutt og drept av tiltalte.

Til tross for omfattende etterforskning og flere grundige søk, har Larsen aldri blitt funnet.

Førstestatsadvokat Lars Fause mener det er straffeskjerpende at liket av Stein Håvard Larsen ble fjernet og aldri senere har blitt funnet.

Han fant ingen formildende omstendigheter i saken mot 50-åringen og karakteriserte begge drapene som «fullstendig umotiverte».

Lagretten svarte også ja på spørsmålet om at drapet på Steinsund ble utført med overlegg, og at 50-åringen var strafferettslig tilregnelig da drapene ble begått. Steinsund ble skutt i sitt eget hjem.

Dagbladet oppdaterer saken.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer