21 års forvaring for drapet på Anja Weløy Aarseth

Steven «Paco» Dan Danielsen dømt i lagmannsretten.

DØMT TIL 21 ÅRS FORVARING: Steven «Paco» Dan Danielsen er i lagmannsretten dømt til 21 års forvaring for drapet på Anja Weløy Aarseth. Foto: Leserbilde
DØMT TIL 21 ÅRS FORVARING: Steven «Paco» Dan Danielsen er i lagmannsretten dømt til 21 års forvaring for drapet på Anja Weløy Aarseth. Foto: LeserbildeVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Steven «Paco» Dan Danielsen (24) er i Frostating lagmannsrett dømt til forvaring i 21 år etter drapet på Anja Weløy Aarseth, melder NTB.

Danielsen ble dømt til 21 års forvaring, med en minstetid på ti år i Sunnmøre tingrett 3. mars i år. Han ble kjent skyldig i drap, voldtekt og ransforsøk. Han tok betenkningstid og anket dommen fordi han ønsket vanlig fengselsstraff og ikke forvaring.

Fredag ble det klart at lagmannsretten ikke fant grunn til å gå bort fra tingrettens konklusjon. Derfor ble hele anken forkastet og dommen fra tingretten blir dermed stående.

Lagmannsretten var ikke tvil om at hensynet til samfunnsvernet gjorde forvaringsstraff til den eneste rette reaksjon mot 24-åringen. Den 21 år gamle studenten Anja Weløy Aarseth ble funnet drept på byfjellet Aksla i Ålesund 31. august 2013 etter å ha vært savnet i to dager.

Den 4. september i fjor ble Paco Dan Danielsen pågrepet og siktet for drapet og for ett ransforsøk av en kiosk. Han erkjente å ha voldtatt og drept Aarseth, men benektet ransforsøk.

(NTB)

DREPT: Anja Weløy Aarseth.
Foto: Elin Øvrebø / NTB scanpix
DREPT: Anja Weløy Aarseth. Foto: Elin Øvrebø / NTB scanpix Vis mer