21 års forvaring for drapet på Hanne Kristine

Bergen tingrett har dømt 41 år gamle Yasin Jabr til 21 års forvaring for drapet på sin samboer Hanne Kristine Olsen og drapsforsøk på parets dengang tre uker gamle datter og den dreptes tante.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Jabr er også dømt til å betale 620 000 kroner i erstatning til de pårørende.

Dommen er i tråd med aktors påstand. Jabr var tiltalt for overlagt drap og drapsforsøk etter at han 27. juli i 2001 meide ned sin samboer med en bil på en parkeringsplass i Olsvik i Bergen. Olsen var ute å trillet parets felles barn sammen med sin tante. Den 29 år gamle kvinnen holdt på å krysse en parkeringsplass da samboeren traff henne og kjørte over henne med bilen.

Babyen ble kastet ut av vogna og pådro seg livstruende skader i hodet i sammenstøtet med bakken. Hanne Kristine Olsens tante klarte å komme seg i sikkerhet og kom uskadd fra hendelsen.

Var utilregnelig

I retten har Jabr nektet straffskyld for drapet og overlagt drapsforsøk på datteren. Han hevder at han ikke var tilregnelig, selv om psykiatere som har undersøkt 41-åringen har kommet til motsatt konklusjon.

- Hvordan kan psykiaterne si at jeg er tilregnelig da jeg forsøkte å drepe min datter? Hvem kan gjøre noe sånt?, sa Jabr i retten.

Aktor Walter Wangberg har tegnet et bilde av Jabr som sykelig sjalu. I tillegg er han framstilt som en person som må ha kontroll over sitt eget og andres liv. Han mangler respekt for andre mennesker, og da spesielt kvinner, sa Wangberg i sin prosedyre.

Yasin Jabr har blitt forsvart av advokat Odd Drevland.