Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 bryllupsgjester drept: Lastebilen braste gjennom rekkverket og ned i elva

Tragisk trafikkulykke i India.

SKADDE: Flere av de skadde ble tatt til sykehus i Sidhi i delstaten Madhya Pradesh i sentrale India etter ulykken i går kveld. Foto: AFP / NTB Scanpix
SKADDE: Flere av de skadde ble tatt til sykehus i Sidhi i delstaten Madhya Pradesh i sentrale India etter ulykken i går kveld. Foto: AFP / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Minst 21 bryllupsgjester døde da en liten lastebil med bryllupsgjester datt 15–18 meter ned fra ei bru i India.

Lastebilen skal ha hatt mer enn 40 passasjer da den kjørte gjennom rekkverket og ned i ei uttørket elv tirsdag kveld.

Gjestene var på vei til bryllupet da ulykken skjedde. Flesteparten av ofrene skal være familie og venner til brudgommen, opplyser politiet.

- Store politistyrker og alle nødetater var raskt på stedet for å redde de skadde. De fleste var kritisk skadd, sier politibetjent Vishal Sharma til AFP.

Flere hardt skadde og drepte skal ha blitt sittende fast i den delvis knuste lastebilen i den tørrlagte elva.

Det er ikke kjent hva som forårsaket ulykken, men ifølge Sharma kjørte trolig sjåføren for fort.

Det er bare én av svært mange tragiske ulykker i India den siste tida. Forrige uke døde minst 30 mennesker, 27 av dem barn, da en skolebuss falt utfor en klippe. Dagen etter døde 18 mennesker da en lastebil full av arbeidere veltet på en motorvei vest i India.

Indiske veier er blant de dødeligste i verden. Ifølge Verdens helseorganisasjonen dør 200 000 mennesker i trafikken i India årlig. Dårlige biler, veier og sjåfører får for ofte skylden for ulykkene.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!