21 busser ramponert

Busstrafikken i Bergen lammet i morges.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Ukjente personer vandaliserte i natt 21 busser fra transportselskapet HSD i Bergen.

Minst sju av bussene var skumlagt av brannslukningsapparat. Stemplingsmaskiner er stjålet og sambandsutstyr er ødelagt, skriver bt.no

Det har vært hærverk på bussene før også, men ikke så omfattende som i natt. Nå vurderer selskapet videoovervåking av bussparkeringen.

Rammet busstrafikken

De ødelagte bussene kunne ikke settes inn i trafikk i morges, noe som skapte problemer for trafikkavviklingen.

- Tragisk og trist. Det er ikke mye mer å si. De som står bak dette trenger tydeligvis hjelp. Det er helt meningsløst. Vandalene ødelegger for de som skal reise på jobb, for busselskapet, for samfunnet og ikke minst for seg selv, sier informasjonsdirektør Arild Sondre Sekse til Dagbladet.no.

Mange fikk problemer med å komme seg på jobb i morges. Det var spesielt passasjerer på Askøy, Sotra, Øygarden og vest i Bergen som ble rammet.

Å rengjøre de sju bussene som er ødelagt av pulverapparat er tidkrevdene og kostbart.

- Det vil ta flere dager og koster veldig mye. Vi må kalle inn et spesialrengjøringsfirma for jobben, sier regionsleder Bjørn Tore Sætervik i HSD til Dagbladet.no.

Observasjoner

Kostnadene for hæverket kan fort beløpe seg til flere hundre tusen kroner. Bare en billettmaskin koster 30 000 kroner i innkjøp.

Hærverket skal ha skjedd i morgentimene i dag. Allerede nå har politiet fått overlevert infomasjon som kan lede frem til gjerningsmennene.

- Noen ansatte har gjort noen observasjoner som kan komme til nytte, sier Sætervik.