- 21 døde båtflyktninger funnet på tyrkisk strand

Minst 21 døde mennesker er skylt opp på ei strand i Tyrkia etter at båten deres sank på vei til Hellas, melder tyrkiske medier.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Nyhetsbyrået Dogan rapporterte tirsdag morgen at minst ni lik var funnet på en strand ved feriestedet Ayvalik, og at den tyrkiske kystvakten og politiet lette etter flere ofre for den foreløpig siste flyktningtragedien i Middelhavet.

Nyhetsbyrået har publisert bilder som viser likene av barn, fullt påkledd og med sko på beina.

Ofrene ligger på stranden med redningsvester på. Den tyrkiske kystvakten oppdaget de åtte likene på stranden i femtiden på morgenen.

Tyrkisk politi opplyser tirsdag formiddag til nyhetsbyrået Reuters at likene av 21 migranter, deriblant tre barn, er funnet på to ulike steder langs Egeerkysten

 Det skal ha vært totalt 22 mennesker om bord i båten som ifølge Dogan kantret i dårlig vær på vei fra Dikili i Izmir sørvest i Tyrkia til øya Lesvos i Hellas natt til tirsdag.

Flere hundre tusen migranter og flyktninger har det siste året lagt ut i skrøpelige båter fra Tyrkia med kurs for greske øyer. Flyktningstrømmen har fortsatt gjennom vinteren.

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram