- 21 drept av islamistene i to irakiske byer

Skjedde etter at de irakiske sikkerhetsstyrkene trakk seg ut.

21 DREPT: Sunniopprørere har drept 21 ledere i de irakiske byene Rawa og Ana de siste to dagene, opplyser offiserer og leger. Drapene har skjedd etter at irakiske sikkerhetsstyrker har trukket seg ut. Foto: REUTERS / Yahya Ahmad / NTB Scanpix
21 DREPT: Sunniopprørere har drept 21 ledere i de irakiske byene Rawa og Ana de siste to dagene, opplyser offiserer og leger. Drapene har skjedd etter at irakiske sikkerhetsstyrker har trukket seg ut. Foto: REUTERS / Yahya Ahmad / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sunniopprørere har drept 21 ledere i de irakiske byene Rawa og Ana de siste to dagene, opplyser offiserer og leger. Drapene har skjedd etter at irakiske sikkerhetsstyrker har trukket seg ut.

- Styrkene trakk seg tilbake for å omgruppere, det er en taktisk manøver, sier generalløytnant Qassem Atta til AFP.

Etter tilbaketrekkingen tok opprørerne fra islamistgruppen Den islamske staten i Irak og Levanten seg lørdag kveld inn i Rawa og Ana i Anbar-provinsen, og drapene skal ha skjedd både lørdag og søndag.

Byen Al-Qaim ved den syriske grensen ble tatt av opprørerne tidligere lørdag. Søndag kom det meldinger om at byen Rutba også var falt, i tillegg til grenseovergangen al-Waleed.

Tjenestemennene ved grenseovergangen flyktet etter at et lite antall opprørere i to biler dukket opp og skjøt i lufta, sier kilder i hæren og grensepolitiet.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer