Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 drept i Kosovo

Pristina (NTB-AFP): Rundt 20 albanske geriljasoldater fra Kosovos frigjøringshær (UCK) og en serbisk politimann ble drept i kamper i den vestlige delen av provinsen fredag, melder det serbiske informasjonssenteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge senteret oppsto situasjonen da 10 serbiske politimenn reiste til en bygning for å arrestere «terrorister», et begrep serberne bruker om UCK-opprørerne.

Opprørerne skjulte seg i bygningen og åpnet ild med automatvåpen, da serberne ankom, og serberne besvarte ilden, meldte informasjonssenteret.

- Ifølge de første rapportene ble rundt 20 av angriperne drept, het det.

En serbisk granskingsgruppe fra byen Pec etterforsker episoden i nærvær av observatører fra Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE), opplyste de serbiske kildene.

En talsmann for observatørene, Sandy Blyth, bekreftet at en serbisk politmann var drept i byen Rogovo.

- Serbisk politi rapporterte til oss at 10 UCK-soldater ble drept i dag morges, sa Blyth, som la til at OSSE-observatører befant seg på åstedet.

NATO har truet med flyangrep dersom serberne ikke viser tilbakeholdenhet og går inn i forhandlinger med kosovoalbanerne.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media