Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 egyptiske kristne fiskere henrettet i Libya

IS sier drapene er hevnaksjon.

SINNE I EGYPT:  Egyptere protesterer i Kairo fredag fordi de mente at egyptiske myndigheter har gjort for lite for å prøve å løslate de 21 fiskerne som ble kidnappet i Libya i fjor. Nå tyder alt på at fiskerne er henrettet. Foto: Ahmed Masri / Epa / Scanpix
SINNE I EGYPT: Egyptere protesterer i Kairo fredag fordi de mente at egyptiske myndigheter har gjort for lite for å prøve å løslate de 21 fiskerne som ble kidnappet i Libya i fjor. Nå tyder alt på at fiskerne er henrettet. Foto: Ahmed Masri / Epa / Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De 21 fiskerne fra Egypt skal være henrettet av en IS-gruppe i Libya, bekrefter nå det vestligstøttede regjeringen ifølge Daily News Egypt. Kunngjøringen kom etter at magasinet Dabeq (IS-tilknyttet) viste bilder av henrettelsene.

Den egyptiske regjeringen har foreløpig ikke bekreftet at fiskerne er drept. Men Egypts utenriksminister, Sameh Shokry sier at han ønsker at en internasjonal militærallianse skal gå sammen for å få borgerkrigsherjede Libya inn på et mer fredelig spor, ifølge Al Masr al Youm.

- Hevn Fiskerne, som var egyptiske koptisk kristne, ble kidnappet i begynnelsen av 2015 i den libyske byen Sirte. Det skal ha vært en IS-tilknyttet gruppe som har holdt fiskerne fange.

IS-gruppa hevder at kidnappingen av kopterne ble gjennomført for å hevne muslimske kvinner som har «blitt torturert og drept av den koptiske kirke i Egypt», skriver AlAhram.

Egypts koptere ber nå president Abdel Fattah al-Sisi om å gjøre mer for å beskytte landets borgere, også når de er i utlandet.

Gjestearbeidere i Libya Det er ikke første gang at egyptere er henrettet i Libya. I februar i fjor ble sju kristne egyptere funnet henrettet på en av strendene øst i Libya.

Tusenvis av egyptere er gjestearbeidere i Libya. Egypts regjering har gjentatte ganger advart sine borgere om å reise til Libya, som nå opplever en svært brutal borgerkrig.

Hele Norges coronakart