DYR SEX: De prostituerte lurte kundene innom minibanken før de endte opp i en leilighet for å ha sex. Foto: Torbjørn Grønning
DYR SEX: De prostituerte lurte kundene innom minibanken før de endte opp i en leilighet for å ha sex. Foto: Torbjørn GrønningVis mer

21 horekunder må i vitneboksen

Fikk frastjålet bankkorten under sexakten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En kvinne (23) og en mann (38) fra Nigeria er tiltalt for å ha stjålet bankkortene fra til sammen 24 horekunder. Tyveriene skjedde mens mennene hadde sex med nigerianske prostituerte i en leilighet i Trondheimsveien 64 i Oslo.

De tiltalte har fra oktober 2007 til oktober 2008 tatt ut til sammen 236 000 i kontanter på horekundenes bankkort. Det største enkeltuttaket fra en kundes konto er på 31?800 kroner. Dette beløpet kommer i tillegg til det kunden betalte for sexkjøpet. Kvinnen og mannen har erkjent de faktiske forhold i politiavhør.

De prostituerte plukket opp kundene ved Egertorget, og fulgte dem til en minibank. Mens kundene, ofte beruset, hevet penger, klarte den prostituerte å merke seg koden. Deretter gikk turen til Trondheimsveien.

Overrasket
23-åringen skal ved en rekke anledninger ha stjålet bankkort, gått til nærmeste minibank, og tatt ut betydelige beløp. I mange tilfeller har dette skjedd sammen med 38-åringen. Han ventet ved minibanken. Dette angivelig for at kvinnen ikke torde heve penger alene.

Etter at pengene var tatt ut, gikk kvinnen tilbake til leiligheten, og la bankkortet tilbake i mannens lommebok. Kundene merket ikke at kortet hadde vært misbrukt, før de skulle betale for drosja hjem eller når de skulle bruke kortet neste dag.

Kundene meldte om misbruket til sin bank, og det er bankene som har anmeldt forholdene. Politiet har deretter kontaktet kundene. Flere skal ha blitt svært overrasket, da politiet ringte.

7-Eleven
Ifølge tiltalen mot kvinnen og mannen har de, i tillegg til kontantuttakene i minibankene, kjøpt varer for om lag 200?000 kroner, og betalt med kortene til 12 av de 24 kundene. Tiltalen på dette punktet gjelder bedrageri. Det første uttaket av varer skjedde fredag 12. oktober 2007, og beløpet var 8540 kroner. Begge er tiltalt for dette bedrageriet.

Det største enkeltbeløpet, som er tatt ut i en 7-Eleven-butikk, er på 52?685 kroner. Det skjedde på Carl Berners plass i Oslo 23. februar i fjor. Denne mannens kort ble også belastet for 6900 kroner i kontanter fra en minibank samme natt. Dette betyr at sexkjøpet kostet mannen nesten 60?000 kroner.

38-åringens forsvarer, advokat Harald Johannessen, sier til Dagbladet at klienten mener han har hatt en beskjeden rolle i saken.

- Han erkjenner de faktiske forhold, men nekter straffskyld, sier forsvareren.

Straffesaken mot kvinnen og mannen begynner i Oslo tingrett mandag.