21 kilo fiskelykke på første forsøk

Kamal fikk stortorsk fra land.

STORFISKER: Kamal fra Yemen hadde aldri holdt i ei fiskestang før han tirsdag ble med til Mjøsundet. Der halte han i land denne stortorsken på nesten 21 kilo. Foto: Per Rørvik
STORFISKER: Kamal fra Yemen hadde aldri holdt i ei fiskestang før han tirsdag ble med til Mjøsundet. Der halte han i land denne stortorsken på nesten 21 kilo. Foto: Per RørvikVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||BARDU (Dagbladet.no): Det var første gang Kamal holdt i ei fiskestang da han ble med på fisketuren til Mjøsundet i Troms.

- Kamal og en kompis hadde hjulpet meg med noe arbeid, forteller en opprømt Per Rørvik.

 Derfor tok han de to asylsøkerne fra Yemen med seg på fisketur. De fant fine svaberg hvor det er fint å fiske, og med slukstang og 0.40 snøre med en ABU Salar i enden satte de i gang.

Fikk tre fisker
Første gang han kastet, fikk Kamal en liten sei på omtrent en kilo på kroken. Andre gangen slo den store torsken til, og Rørvik måtte hjelpe vennen med å få storfangsten på land.

- Stanga sto i bue, forteller Rørvik.

Han har selv fisket mye, både fra land og fra båt, men aldri opplevd å få en så diger fisk før. Men Kamal , som aldri hadde sett en torsk før, hadde altså hellet med seg. Det viste seg at storfisken veide 20,9 kilo usløyd.

— Da storfisken var vel og vakkert på land kastet Kamal en gang til, og da fikk han en torsk på ca seks kilo, forteller Rørvik.

Til sammen fikk den uerfarne fiskeren som aldri hadde sett en torsk før nesten 30 kilo fisk på tre kast. Snakker om nybegynnerflaks!

Veldig god fisk
Rørvik og de to asylsøkerne fra Yemen hadde seg et bedre fiskemåltid på tirsdag kveld. Rørvik sier at han kokte fisken på tradisjonelt vis, men valgte å ikke bruke levra til den store fisken.

Den var for grov. Men den mindre torsken, på seks kilo hadde veldig fin lever som ble en del av måltidet til de tre lykkelige fiskerne.

- Og karene fra Yemen spiste med god appetitt, og syntes torsk smakte godt, forteller Rørvik.