21 kvm solgt til 1, 8 millioner

Tilsvarer 85 000 kroner kvm. - Leiligheten har fulgt vanlig verdistigning, sier megler.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): En leilighet på 21 kvadratmeter i Observatoriegata 12 i Vika i Oslo gikk i dag til 1 780 000 kroner pluss omkostninger. Dette tilsvarer en kvadratmeterpris på svimlende 84 762 kroner.

- Leiligheten har fulgt vanlig verdistigning, sier megler i Garanti eiendomsmegling Espen Dahl til Dagbladet.no. Han ønsker ikke å karakterisere leiligheten som uvanlig dyr.

- Ingen prisrekord

De 21 kvadratmeterne er fordelt på entré, stue med åpen kjøkkenløsning, og bad. I tillegg er det en hems i leiligheten på 7,5 kvm. Leiligheten disponerer også en kjellerbod.

- Er dette en prisrekord for deg?

- Nei, det blir nemlig feil å bruke pris per kavdratmeter i dette tilfellet ettersom hemsen på 7, 5 kvm ikke regnes med i boligarealet. Hemsen er ikke målbar fordi snitthøyden er på 1, 20 meter, men bruksverdien av den er som et ekstra soverom. Dette er en fullverdig boenhet, sier Dahl.

Han mener bruksverdien er sammenliknbar med det du får når du kjøper en vanlig ettroms på 30 kvm. Regner man med hemsen, blir kavdratmeterprisen på 62 456.

Dahl beskriver leiligheten som flott utført og med et sjeldent stort bad for en leilighet på denne størrelsen.

BYGD I 1881: Leiligheten i fjerde etasje i denne bygården fra 1881 ble solgt til en svimlende kvadratmeterpris i dag. I 2005 ble bygården totalrenovert. Foto: CARSTEN MÜLLER
BYGD I 1881: Leiligheten i fjerde etasje i denne bygården fra 1881 ble solgt til en svimlende kvadratmeterpris i dag. I 2005 ble bygården totalrenovert. Foto: CARSTEN MÜLLER Vis mer

- Kan du si noe om kjøperen?

- Nei. Men av de som var på visning, var det flest unge i etableringsfasen. Leiligheter av denne typen kjøpes også av pendlere som en bolig nummer to, sier Dahl.

Kjempefornøyd

Den tidligere eieren av leiligheten boddde der i ett og et halvt år før han solgte leiligheten fordi han trengte noe større.

- Jeg var kjempefornøyd med å bo der, men leiligheten ble litt for liten etterhvert, sier 26-åringen som ønsker å være anonym.

Han bor nå i en leilighet på 70 kvm leilighet på Majorstua. Denne leiligheten kjøpte han til 2,8 millioner kroner.

- Hvordan var hemsen?

- Som et vanlig soverom. Selv om leiligheten er kvadratmetermessig liten, er den praktisk sett stor fordi den er arealeffektivt utnyttet, sier 26-åringen.