Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

21 mennesker drept i angrep på universitet i Pakistan

Angrepet er nå avsluttet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): SISTE: Pakistanske myndigheter melder kl 08.32 norsk tid at 21 mennesker ble drept i angrepet på universitetet Bacha Khan i Pakistan onsdag. Angrepet er nå avsluttet.

Væpnede personer gikk onsdag til angrep på på Bacha Khan universitetet i Charsadda, nord for Peshawar.

Blant de drepte skal det være over ti studenter, tre lærere og to gjerningsmenn, melder Reuters, og Al Jazeera og Geo TV.

Eksplosjoner på universitetet Enkelte medier melder om at det skal ha blitt hørt så mange som elleve eksplosjoner inne på universitetsområdet etter at terroristene tok seg inn der, og etterhvert klarte det pakistanske militæret også å ta seg inn i bygget, melder CNN.

Pakistanske myndigheter sier at de foreløpig ikke vet nøyaktig hvor mange gjerningsmenn som var involvert, men ifølge GEO News skal det være ti personer som gikk til angrep på universitetet onsdag morgen.

Forsøkte å redde studentene De væpnede personene skal ha tatt seg inn på skolen 09.30 lokal tid, 05.30 norsk tid. Ifølge pakistansk media skal angriperne ha tatt seg inn på campus via gjesteområdet.

En lærer inne på universitetsområdet har fortalt journalister på stedet at en eksplosjon også har funnet sted. Ifølge Geo News' kilder skal terroristene ha spredd seg etter at de entret universitetet
Skolen er oppkalt etter fredsaktivist Bacha Khan. Angrepet i dag kommer på samme dag som hans død.
Sikkerhetsstyrker bekrefter overfor nyhetsbyrået at de har begynt en aksjon mot de væpnede personene på universitetet.

- Vi prøver å redde studentene og de ansatte ved institusjonen, forteller viseinspektør Saeed Wazir til Reuters.

Bekymrede foreldre har tatt seg til universitetet i morgentimene, og står nå utenfor og venter.

- Var i klasserom da skytingen begynte Reuters har også snakket med Shabir Khan, en engelsklærer ved skolen, som forteller at han var på vei ut fra universitetsområdet da skytingen begynte.

- De fleste av studentene og de ansatte var i klasserom da skytingen begynte, sier Khan til nyhetsbyrået.

AKSJON: Paksitansk militære har nå tatt seg inn på universitetet, og flere av gjerningsmennene skal være drept. Foto: REUTERS/Fayaz Aziz/NTB Scanpix
AKSJON: Paksitansk militære har nå tatt seg inn på universitetet, og flere av gjerningsmennene skal være drept. Foto: REUTERS/Fayaz Aziz/NTB Scanpix Vis mer

Ifølge Reuters skal 3000 studenter være tilknyttet universitetet. Ytterligere 600 besøkende skal ha vært ventet å komme til universitetet i dag i forbindelse med et arrangement.

Massakre i 2014 Det var i Peshawar, 50 kilometer unna Charsadda, at en av Pakistans verste skolemassakre fant sted i 2014. Da ble 132 barn og 12 ansatte drept i et terrorangrep mot Public Army School i Peshawar.

Taliban tok på seg ansvaret for angrepet.

REDNINGSARBEID: Bildet viser det hektiske redningsarbeidet utenfor universitetet Bacha Khan. Foto: Reuters TV / NTB Scanpix
REDNINGSARBEID: Bildet viser det hektiske redningsarbeidet utenfor universitetet Bacha Khan. Foto: Reuters TV / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media