21 meter lang hval krasjet med cruiseskip

Kilte seg fast i bauen på skipet.

SITTER FAST: Etter at cruiseskipet kjørte på hvalen, ble den sittende fast i bauen. Her forsøker mannskap fra Fiskeriinstituttet i Kanada å få hvalen løs. Foto:AP/The Canadian Press, Darryl Dyck
SITTER FAST: Etter at cruiseskipet kjørte på hvalen, ble den sittende fast i bauen. Her forsøker mannskap fra Fiskeriinstituttet i Kanada å få hvalen løs. Foto:AP/The Canadian Press, Darryl DyckVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) En sjelden hval ble oppdaget kilt fast til bauen på et amerikansk cruiseskip da det ankom en kanadisk havn i går.

Den 21 meter lange hvalen ble funnet død da skipet «Sapphire Princess» la til kai i en havn i Vancouver, opplyser cruiseselskapet til BBC.

Selskapet hevder de har strenge tiltak for å unngå å krasje med hval, og det er uklart hvor og når hvalen ble sittende fast.

Turister så på mens den døde hvalen ble undersøkt av medarbeidere fra det kanadiske Fiskeriinstituttet, melder BBC.

To taubåter måtte tas i bruk for å få hvalen bort fra bauen.

FJERNER HVALEN: To taubåter måtte til for å få hvalen bort fra bauen på cruiseskipet. Foto: AP/Canadian Press, Darryl Dyck
FJERNER HVALEN: To taubåter måtte til for å få hvalen bort fra bauen på cruiseskipet. Foto: AP/Canadian Press, Darryl Dyck Vis mer

Cruiseskipet kom fra Alaska. Hvalen ble oppdaget 06.30 lokal tid i går.

- Vi kjenner ikke til om hvaler er blitt observert mens vi seilte inn gjennom innsidepassasjen til Vancouver, sier en representant fra Princess Cruises til BBC.

Hvalen hang fast på toppen av bauen, på den delen som går gjennom vannet. Kapteinen kjente ikke til at hvalen hang fast i skipet før det la til kai, sier en talsperson fra Institutt for Fiskeri, til avisen Vancouver Sun.

Instituttet skal undersøke om hvalen var død eller i livet før kollisjonen.

Talspersoner fra Princess Cruise opplyser at de forandre kurs og reduserer hastigheten hvis de ser hval i nærheten av skipet.

SKIPET: Dette cruiseskipet kjørte på hvalen. Foto: AP/Canadian Press, Darryl Dyck
SKIPET: Dette cruiseskipet kjørte på hvalen. Foto: AP/Canadian Press, Darryl Dyck Vis mer