Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

2.1 millioner kroner kan være dine

Fristen for å hente premien går ut på nyttårsaften.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det var på nyttårsaften noen vant storpremien. 2.1 millioner kroner gikk til en person som spilte på Viking Lotto på Coop Obs på Løren. Men spilleren har aldri meldt seg for å kreve premien. Tallene er 1-5-9-17-24-28.

En mystisk mann?

- Vi tror det dreier seg om en mann i 50-årene. Han hadde kjøpt flere uregistrerte kuponger på rad, og kommisjonærer kjente igjen utseendet hans. Han hadde vært der flere ganger, men etter dette har han ikke kommet mer. Noe kan jo ha tilstøtt ham, sier pressetalsmann Bjørn A. Takle i Norsk Tipping til Dagbladet.no.

Mer enn å gå ut i media kan ikke Norsk Tipping gjøre for å finne vinnere. Var du eller noen du kjenner på Løren nyttårsaften? Og kjøpte du en Vikinglotto-kupong? Du kan ringe til Norsk Tipping, men du må ha kvitteringen, ellers kommer du ingen vei. Og du har bare 16 dager på deg. Etter at ett år er gått må Norsk Tipping styrebehandle eventuelle krav.

- Vi har så langt ikke fått noen telefoner om denne vinnerkupongen som stemmer med de opplysningene vi har om tid og dato. Vinnere må oppsøke oss innen nyttårsaften klokka 12.00 sier Takle.

Hentes ikke

Hvert år går norske spillere «glipp av» 20 millioner kroner. Og det er ikke fordi de snytes for pengene. Det er latskap, glemsomhet eller andre menneskelige brister som ligger bak. For 95 prosent av de uavhentede gevinstene er på under 100 kroner. Folk gidder rett og slett ikke å hente pengene når de vinner 40 kroner på Flax eller spiller på Lotto.

- De aller fleste stammer fra uregistrert spill, mens noe er småpremier utbetalt på post som folk ikke gidder å heve. En del stammer også fra Flax-lodd, opplyser Takle.

GULLREKKA: Hadde du tallene 1-5-9-17-24-28 i Vikinglotto-trekningen nyttårsaften? Da kan du hente 2.1 millioner kroner hos Norsk Tipping. Foto: SCANPIX
GULLREKKA: Hadde du tallene 1-5-9-17-24-28 i Vikinglotto-trekningen nyttårsaften? Da kan du hente 2.1 millioner kroner hos Norsk Tipping. Foto: SCANPIX Vis mer

Telefonstorm

Hver gang Norsk Tipping etterlyser sine vinnere gjennom media ringer massevis av håpefulle nordmenn selskapet, noen med svindelplaner. De hevder at akkurat de vant millionpremien, men kvitteringa, den er vekk.

- Det er mange som prøver seg! Folk hevder de var på stedet til et visst klokkeslett, de husker hvem som sto i kassa og kvitteringen forsvant i vaskemaskinen. Men vi har alle detaljer, og de bommer. Jeg har aldri opplevd at noen har hatt alt riktig, og det hadde uansett ikke hatt noe å si.

En hjerteskjærende historie ble servert av en kvinne som hevdet hun kjøpte vinnerrekka idet barnet hennes ble akutt sykt. De måtte på sykehuset, og kupongen forsvant i farta. Men kvinnen hevdet at hun var vinneren, og tallene husket hun. Det var en tragisk historie som likevel viste seg å være oppspinn. Kvinnen kan ikke ha kjøpt vinnerkupongen:

- Hun bommet på to måneder, sier Takle, som ikke lot seg lure. Kvinnen derimot, ble sint, og slang på røret.

Gikk du glipp av 5 millioner?

Mange spiller på Lotto og glemmer at det har gjort det, eventuelt mistet kupongen. I september i 2001 vant en spiller 3.3 millioner kroner. Vinnerkupongen ble levert i Våler, Østfold. Tallene er 1 - 2 - 12 - 13 - 24 - 26 - 30.

Og 10. april 2002 vant en ukjent hele fem millioner. Kupongen ble kjøpt på en Rimi-butikk i Oppdal. Vinnerrekka er 4 - 7 - 8 - 11 - 12 - 19 - 21.

Den eldste uavhentede premien er en tippepremie fra tidlig på 70-tallet på 170.000 kroner.

- Det er viktig å få folk til å sjekke kupongene, det er mange som glemmer det, sier Takle.

Kan få pengene

Har det gått mer enn et år og kvitteringen med gullrekka dukker opp hjemme hos deg, er ikke alt håp ute. Det har aldri skjedd i Norsk Tippings historie, men Takle lover at det skal bli orden på det om det gjelder deg:

- Det absolutt beste er å hente premien innen et år, men har du kvittering skal det nok la seg ordne, sier Takle, som oppfordrer alle til å registerere seg med bankkort når de spiller. Da blir pengene automatisk overført til spillernes konto.

Mer til oss andre

Alle uavhentede premier går til premiefondet og blir utbetalt i nye premier. Når det for eksempel er 20-millionerspotter i Lotto, hentes pengene fra premiefondet. Vanlig ukespremie er 10 millioner.

- Premiene skal gå tilbake til spillerne. Det er dumt å spille uregistrert. Men vi unner ingen å miste et millionbeløp sammen med en Lotto-kvittering, avslutter Takle.

<B>VENTER PÅ VINNERE:</B> Norsk Tippings Bjørn A. Takle håper vinneren melder seg. Men han kan også melde om mange falske «vinnere» som prøver seg.
<B>PENGENE GÅR TIL SPILLERNE: </B> De uavhentede premiene pløyes tilbake til premiepotten.
<B>HER BLE VINNERKUPONGEN SOLGT:</B> Marius Christiansen i storkiosken på Coop Obs på Løren Senter solgte rett før jul i fjor gullkupongen. Men ingen har kommet for å kreve premien.
<B>MANGE GLEMMER Å SJEKKE KUPONGEN:</B> Norsk Tipping oppfordrer alle til å registrere seg.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media